SGK Suşehri Şube Müdürü Yazıbaşı: Sigortalı

SGK Suşehri Şube Müdürü Yazıbaşı: Sigortalı veya Bağ-Kurlu olmayan vatandaşlarımızın mutlaka müdürlüğümüze gelmesi gerekiyor


SİVAS (A.A) - Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Suşehri Şube Müdürü Duran Yazıbaşı, sigortalı veya Bağ-Kurlu olmayan vatandaşların mutlaka müdürlüklerine başvurması gerektiğini belirtti.
     Yazıbaşı, yaptığı yazılı açıklamada, yasa gereği bütün vatandaşların genel sağlık sigortası kapsamına alındığını anımsattı. Herhangi bir sosyal güvencesi olmayan, sigortalı veya Bağ-Kurlu olarak çalışmayanların, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) Müdürlüğüne müracaat etmek suretiyle gelir tespiti yaptırmaları gerektiğini belirten Yazıbaşı, vakıflarda gelir tespiti yaptırmayanlar adına SGK tarafından her ay en yüksek seviyeden, 224 lira genel sağlık sigortası primi tahakkuk ettirildiğini hatırlattı.
     Sigorta primi tahakkuk ettirilenlerin, prim borçlarını ödememeleri halinde hastanelerden sağlık hizmeti almalarına imkan bulunmadığını ifade eden Yazıbaşı, şunları kaydetti:
     Genel sağlık sigortası prim borcu bulunanların Suşehri Sosyal Güvenlik Merkez Müdürlüğümüze gelerek prim borçlarına ait bilgileri aldıktan sonra en kısa süre içerisinde Vakıfbank Suşehri Şubesine kimliklerini ibraz etmek suretiyle genel sağlık sigorta prim borçlarını kesinlikle ödemeleri gerekmektedir. Zira bu borçlar hazine alacağı olması nedeniyle affedilmesi gibi herhangi bir durum olmadığı gibi 6183 sayılı kanun gereğince tahsil yoluna gidilecektir. Ayrıca 4/B olarak nitelendirdiğimiz Bağ-Kur sigortalılarımızın ise 2011 yılında 6111 sayılı yasa gereğince Bağ-Kur prim borçlarının yapılandırılmasından sonra Bağ-Kur prim borçlarını belirtilen süreler içerisinde ödemeyerek borç yapılandırma hakkını kaybedenlerle ilgili olarak kurumumuzun 2012/23 sayılı genelgesine istinaden vatandaşlarımızın mağdur edilmemesi göz önüne alınarak, son bir defaya mahsus olmak üzere 1 Ekim 2012 tarihine kadar prim borçlarını yeniden yapılandırmak üzere kurumumuza başvurmaları gerekmektedir.
    
     Muhabir: Faruk Kara / Tuba Karahan
     Yayıncı: Ahmet Ekici
<< Önceki Haber SGK Suşehri Şube Müdürü Yazıbaşı: Sigortalı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER