SGK Zonguldak Müdürü Öner:

SGK Zonguldak Müdürü Öner: -Tahsis talep ve beyan taahhüt belgesi internet ortamından verilebilecek


ZONGULDAK (A.A) - Sosyal Güvenlik Kurumu Zonguldak Müdürü Kamuran Öner, tahsis talep ve beyan taahhüt belgesinin internet ortamında verilebileceğini bildirdi.
     Öner, yaptığı yazılı açıklamada, sürekli iş göremezlik ve ölüm geliri, yaşlılık, malullük ve ölüm aylığı ile evlenme ve cenaze ödeneği gibi tahsis yardımlarından faydalanmak için tahsis talep ve beyan taahhüt belgesinin artık internet ortamında verilebileceğini belirtti.
     Hizmetten yararlanmak isteyenlerin e-devlet şifresi alarak www.turkiye.gov.tr adresini kullanmaları gerektiğini ifade eden Öner, şunları kaydetti:
     İnternet sitesinde sırasıyla Sosyal Güvenlik Kurumu, Ortak (4A/4B/4C) Hizmetler, Tahsis Talep ve Beyan Taahhüt Belgesinin Verilmesi seçeneklerine girilmek suretiyle işlem gerçekleştirilecek. Söz konusu menüden giriş işlemi tamamlandıktan sonra Tahsis Talep ve Beyan Taahhüt Belgesinin barkod numaralı dökümü yine internet ortamında sigortalı veya hak sahipleri tarafından alınacak. Kurumca da belgenin alındığına dair ilgililere SMS gönderilecektir.
    
     Muhabir: Erdinç Aksoy
     Yayıncı: Nurhan Çorlu
<< Önceki Haber SGK Zonguldak Müdürü Öner: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER