Sıcak hava balonları, Kapadokyanın tanıtım yüzü

Sıcak hava balonları, Kapadokyanın tanıtım yüzü oldu -TÜRSAB Kapadokya Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Sak: -Sosyal paylaşım ortamlarında görsel malzemenin yoğun kullanılması sebebiyle, belki de balon sektörü Kapadokya bölgesine duyula


NEVŞEHİR (A.A) - Yücel Velioğlu - Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Kapadokya Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Muammer Sak, sosyal paylaşım ortamlarında görsel malzemenin yoğun kullanılması sebebiyle, balon sektörünün Kapadokya bölgesine duyulan ilginin artmasının ana sebeplerinden biri olduğunu belirterek, Balon uçuşu Kapadokya ile özleşmiş ve balon denildiğinde Kapadokya akla gelir olmuştur dedi.
     Sak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Peri Bacaları, vadileri, yeraltı şehirleri ve balon turlarıyla Kapadokyanın Türkiyenin en önemli turizm bölgelerinden biri olduğunu söyledi.
     Kapadokyanın tanıtılmasının bölgeye gelen turist sayısını artıracağını belirten Sak, yurt dışı tanıtımlarında Kapadokyanın da yer almasının bölgeye gelen turist sayısını artırdığına dikkati çekti.
     Kapadokyanın henüz bir destinasyonunun bulunmadığına işaret eden Sak, Kapadokyanın henüz bir destinasyonu olmadığı için bilinirliğinin yurt dışında yapılacak tanıtımla artırılması gerekiyor. Türkiyeye seyahat planlayan bir kişi, Kapadokyanın varlığı ve farklı turizm cazibesine sahip olduğunu önceden bilirse, Türkiye programına Kapadokyayı da ekleyecektir. Bu da Kapadokyanın tanıtımı ile olacaktır diye konuştu.
     Balon turlarının Kapadokya ile özdeşleştiğini vurgulayan Sak, sıcak hava balonu ile uçmanın Kapadokya ile bütünleşmesinin büyüleyici bir atmosfer oluşturduğunu anlattı.
     Balon uçuşu Kapadokya ile özleşmiş ve balon denildiğinde Kapadokya akla gelir olmuştur diyen Sak, şöyle devam etti:
     Şu anda 15in üzerindeki balon firması Kapadokyada istihdama katkıda bulunurken, bölgenin tanıtımına da katkı sağlamaktadır. Facebook, Twitter ve Instagram gibi sosyal paylaşım ortamlarında görsel malzemenin yoğun kullanılması sebebiyle, belki de balon sektörü Kapadokya bölgesine duyulan ilginin son yıllarda artmasının ana sebeplerinden biri olmuştur.
     Bölgeye gelen turist sayısında önceki yıllara göre artış olduğunu anlatan Sak, son yıllarda Amerikalıların bölgeye ilgisinin arttığını, Brezilyalı, Hintli ve Uzakdoğulu misafirlerin de bölgeyi tercih ettiğini vurguladı.
    
     -Kapadokya, Amerikada büyük ilgi gördü-
    
     Cappadocia Voyager Balloons Müdürü Mehmet Halis Aydoğan ise Kapadokyayı Japonya ve Brezilyanın ardından Amerika, Hollanda ve İspanyada da tanıttıklarını söyledi.
     Aydoğan, Anatolian Panorama dergisi işbirliği ile her fuar için farklı dilde tanıtım dergisi hazırladıklarını, yayınların fuarlarda büyük ilgi gördüğünü dile getirdi.
     Amerikadaki iki fuarda Kapadokyayı tanıttıklarını vurgulayan Aydoğan, şöyle devam etti:
     Ocak ayında Los Angeles ve New York kentlerinde düzenlenen iki fuara katıldık. Destination Capodacia stantlarında Kapadokyayı tanıttık. Amerikalıların Kapadokyaya ilgisi her geçen yıl artıyor. Peri Bacaları ve vadilerin balonla bütünleşmesi Amerikalılarda hayranlık uyandırıyor. Balon, tek başına bir çekim kuvveti oluşturuyor ve insanlar Peri Bacalarının ve vadilerin üzerinde balonla uçmak istiyor. Önümüzdeki yıllarda Amerikadan Kapadokya ve Türkiyeye gelecek turist sayısında önemli artış olacağını söyleyebiliriz.
     Özellikle Los Angelesta Türkiye standı büyük ilgi gördü. Ayrıca Türkiye standı, kırmızı-beyaz orijinal tasarımıyla fuar organizasyonu tarafından 200 stant arasından en iyi stant tasarım ödülü aldı.
     Aydoğan, Kapadokyanın etkin şekilde tanıtımına devam edeceklerini sözlerine ekledi.
    
     Yayıncı: Kemal Kaymak
<< Önceki Haber Sıcak hava balonları, Kapadokyanın tanıtım yüzü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER