Sidede kuyumcular için pırlanta kursu açıldı

Sidede kuyumcular için pırlanta kursu açıldı


ANTALYA (A.A) - Sidede kuyumcu derneklerinin işbirliğinde pırlanta kursu düzenlenmeye başlandı.
     Side Kuyumcular Derneği ile Manavgat Kuyumcular Derneği tarafından düzenlenen kursta, gündüz eğitimleri 3, akşam eğitimleri ise 5 hafta sürecek. Belçika merkezli Pırlanta ve Değerli Taş Enstitüsü (HRD Antwerp Institute of Gemmology) İstanbul Bölge Koordinatörü Mehmet Can Özdemir, jeoloji mühendisi Nazan Boyan ile kıymetli taş bilim uzmanı Emre Günay tarafından verilen kursları tamamlayan kursiyerlere HRD Antwerp Belçikada hazırlanan uluslararası geçerliliği olan sertifika verilecek.
     Side Kuyumcular Derneği Başkanı Mehmet Ergen, kursu kuyumcuların değerli taşları yakından tanımaları için açtıklarını belirterek, kıymetli taş satıcılarının değerini farklı göstererek kuyumcuları aldatmasının önüne geçmek için böyle bir kurs açtıklarını ifade etti.
     Ergen, Kuyumculara değerli taş satanlar çoğu zaman taşı kıymetinin 3 katı üstünde göstererek esnafı kandırıyor. Kuyumcu kandırılınca değerli taşı alan turist de kandırılmış oluyor. Kuyumcularımız bu kursla değerli taşları daha iyi tanıyacak. Sideye tatile gelen ve alışveriş yapan turistler de değerinde ürün almış olacak dedi.
    
     Muhabir: Mustafa Taş / Bekir Bektaş
     Yayıncı: Güç Gönel
<< Önceki Haber Sidede kuyumcular için pırlanta kursu açıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER