Side Belediye Başkanı Uçar:

Side Belediye Başkanı Uçar: "Side Antik Kenti tapınaklar bölgesinde yer alan Side Apollon Tapınağının yanı sıra Athena Tapınağı, şapel ve kilisenin bulunduğu alan restore edilerek girişi ücretli hale getirilecek" (Fotoğra


ANTALYA (A.A) - Side Belediye Başkanı Abdülkadir Uçar, Side Antik Kenti tapınaklar bölgesinde yer alan dünyaca Apollon Tapınağının yanı sıra Athena Tapınağı, şapel ve kilisenin bulunduğu alan restore edilerek girişinin ücretli hale getirileceğini söyledi.
     Uçar, düzenlediği basın toplantısında, Sidede gerçekleştirilen faaliyetler hakkında bilgi verdi. Sidedeki tarihi tapınaklar bölgesinin geçtiğimiz yıl bir protokolle Kültür ve Turizm Bakanlığından Side Belediyesine devredildiğini kaydeden Uçar, "Anadolu Üniversitesi ile hazırladığımız restorasyon projesi kabul edildi. Proje kapsamında Athena Tapınağı, şapel ve kilise bölgesinde restorasyon çalışmalarına başladık" dedi.
     Bölgenin koruma altına alınarak girişinin ücretli olacağını kaydeden Uçar, "Tapınaklar bölgesinin etrafını çevirme çalışmalarına başladık. Yakın zamanda girişleri ücretli olacak. Bakanlıkla yaptığımız protokole göre buradan elde edilen gelirin bir kısmı bakanlığa aktarılacak. Kalan gelir Sidedeki tarihi eserlerin korunması ve restorasyonu amacıyla kullanılacak. Bir nevi geliri Sideye kalacak bir döner sermaye oluşturduk" diye konuştu.
     Uçar, Sidedeki antik ve sivil mimarinin korunması için hazırladıkları koruma amaçlı imar planının Kültür ve Tabiat Varlıkları Kurulunda kabul edildiğini, onay için Kültür ve Turizm Bakanlığına gönderildiğini kaydetti.
     Tyche Tapınağını 2,5 yıllık bir çalışma ile ayağa kaldırdıklarını anlatarak, "Valimiz Ahmet Altıparmakın tayini Erzuruma çıktı. Kendileri yeni görev yerine başlamadan önce Tyche Tapınağının açılışını şükran duygularımızla yaptırmak istedik. 17 Mayıs Cuma Günü tapınağın açılışı yapılacak" dedi.
    
     -Sidede Air Show 25-26 Mayısta yapılacak-
    
     Sidede 25-26 Mayıs tarihlerinde AirShow Side 2013 etkinliklerinin yapılacağını belirten Uçar, bu seneki etkinlikte Rusyadan dünya şampiyonu kadın pilot Svetlana Kapanina ve Litvanyadan dünya şampiyonu Jurgis Kaiyrsın gösteri uçuşu yapacağını kaydetti.
     Uçar, Side Uluslararası Kültür Sanat Festivalinde programın 15 Haziranda netleşeceğini, festivalin eylül ayı ortalarına kadar devam edeceğini bildirdi.
    
     Muhabir: Mustafa Taş
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Side Belediye Başkanı Uçar: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER