Sigara, mesane kanseri riskini artırıyor

Sigara, mesane kanseri riskini artırıyor -Sigara kullanımının erkekler ve kadınlarda mesane kanserine yakalanma riskini arttırdığı bildirildi


ANTALYA (A.A) - Sigara kullanımının, erkekler ve kadınlarda mesane kanserine yakalanma riskini arttırdığı bildirildi.
     Medical Park Antalya Hastane Kompleksi Üroloji Uzmanı Opr. Dr. İbrahim Duman, mesane kanserinin ürolojik sistem içinde prostat kanserinden sonra en sık rastlanan hastalık olduğunu söyledi. Mesane kanserinde aileden geçişin nadiren görüldüğüne dikkati çeken Duman, kanserin ilerlemesinden en büyük etkenlerden birinin sigara olduğunu vurguladı.
     Bazı iş kollarında kullanan kimyasalların da bu hastalık için tehlikeli olabileceğine işaret eden Duman, boya, kauçuk, maden ve alüminyum işinde çalışanların risk altında olduğunun altını çizdi.
     Mesane tümörünün en büyük belirtisinin idrarda kanama olduğunu kaydeden Duman, kanamaların genellikle ağrısız ve pıhtılı şekilde görüldüğünü ifade etti. Özel durumlarda idrar yanması ve sık idrara gitme gibi şikayetlerin de olabildiğini ifade eden Duman, erken tanı konulmuş mesane kanserlerinde uygun tedavi ile kür şansının yüksek olduğunu vurguladı.
     Hastaların tedavi sırasında mutlaka sigarayı bırakması gerektiğini kaydeden Duman, Sigara kullanımı, erkekler ve kadınlarda mesane kanserine yakalanma riskini artırıyor. Aynı zamanda hastalığın vücuttaki yayılımını da arttırıyor dedi.
    
     Muhabir: Süleyman Elçin
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Sigara, mesane kanseri riskini artırıyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER