Şiirlerini 82sinde yazıya döktü

Şiirlerini 82sinde yazıya döktü -Çocukluk çağından bu yana söylediği şiir ve türküleri, alay ederler düşüncesiyle kaleme alamayan Ordulu Hasan Güven, köy muhtarının verdiği cesaretle 82 yaşında şiir yazmaya başladı (


ORDU (A.A) - Eyüp Elevülü - Çocukluk çağından bu yana söylediği şiir ve türküleri, alay ederler düşüncesiyle kaleme alamayan Ordulu Hasan Güven, köy muhtarının verdiği cesaretle 82 yaşında şiir yazmaya başladı.
     Şiire olan merakını tarlada çalışırken söylediği türküler ve şiirlerle gidermeye çalışan 84 yaşındaki Hasan Güven, bir türlü kağıda dökemediği şiirlerini kaleme almaya başladı. Çevresindeki insanların şiir yazacak olmasını yadırgayacağını düşündüğü için bir türlü yazamadığı şiirlerini, köy muhtarının verdiği cesaretle 2 yıl önce yazmaya karar veren Güven, 100e yakın şiirini kağıda döktü. Şiir kitabı çıkarmayı planlayan Güven, daha çok memleket ve yöresel ürünler ile eşine olan sevgisini ve anne baba özlemini işliyor.
     Ordunun Ulubey ilçesine bağlı Güzelyurt köyünde yaşayan ve ilkokul 4üncü sınıfta okul hayatına son veren Hasan Güven, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilerlemiş yaşına rağmen şiir yazmaya başlayabildiği için mutlu olduğunu söyledi.
     Şiire olan merakının küçük yaşlarda başladığını ifade eden Güven, Küçük yaştan bu yana tarlalarda çalışıyorum. Tarlada çalıştığımız sırada türkü ve şiir söylerdik. Şiir yazma isteği her zaman içimdeydi. Ancak bir türlü şiir yazma cesaretini bulamadım dedi.
    
     -Çok kez kağıdı karaladım ve sonra çöpe attım-
    
     Çevresindeki insanların şiirle ilgilenmesini hoş karşılamadığını anlatan Güven, şöyle devam etti:
     Benimle alay eden de oldu. Ancak köy muhtarımızın bana verdiği cesaretle şiir yazmaya yöneldim. 15 yaşında şiire olan sevgim ne ise şimdi de aynı şekilde devam ediyor. Daha sonra kağıtlara şiir yazmaya başladım. Ama yazmak kolay da değildi. Çok kez kağıdı karaladım ve sonra çöpe attım. Şu ana kadar yaklaşık 100 şiir yazdım. 82 yaşında şiir yazmaya başladım ama keşke daha önce yazmaya başlayabilseydim.
    
     -Şiir kitabımı torunumun çocuklarına hediye edeceğim-
    
     Güven, yazdığı şiirlerini bir kitapta toplamayı istediğini belirterek, Şiir kitabımı torunumun çocuklarına hediye edeceğim dedi.
     Eşinin şiir yazmasının kendisini mutlu ettiğini söyleyen Döndü Güven (79) ise eşine her zaman destek olduğunu dile getirdi.
     Şiir yazması için Hasan Güvene destek olan köy muhtarı Nurtay Yüksel de, Hasan amca, şiir yazmak istediğini ancak çevredeki insanların alay ettiğini söyledi. Ben de kendisine bu işin ayıp olmadığını ve kendisine destek olacağımı söyledim. İki sene önce Hasan amcamız, şiirlerini rahatça yazmaya başladı. Hasan amcamızın ilerlemiş yaşına rağmen şiir yazması, köyümüz açısından gurur verici ifadelerini kullandı.
    
     Yayıncı: Hüseyin Likoğlu
<< Önceki Haber Şiirlerini 82sinde yazıya döktü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER