Siirtte bilgilendirme toplantısı

Siirtte bilgilendirme toplantısı


SİİRT (A.A) - Siirt Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) tarafından oda üyeleri ve yatırımcılara yönelik bilgilendirme toplantısı düzenlendi.
     AK Parti Siirt Milletvekili Afif Demirkıran, toplantıda yaptığı konuşmada, iktidarları döneminde bölgeler arası kalkınma farklılığını ortadan kaldırmak amacıyla dördüncü teşvik paketinin uygulamaya konulduğunu belirtti.
     Teşvik paketi ile 780 bin metrekarelik vatan toprağının eşit bir şekilde kalkınmasını sağlamanın amaçlandığını, cumhuriyetin 2023 yılı hedeflerine ulaşmak için bir seferberlik başlatılacağını belirten Demirkıran, teşvikler kadar güvenliğin de önemli olduğunu bildirdi.
     Yatırımcıları arzu ettikleri şekilde bölgeye çekemediklerini ifade eden Demirkıran, şöyle konuştu:
     Kalkınma ajansları, Gıda Tarım ve Köyişleri Bakanlığı, diğer kurum ve kuruluşların yatırımcının önünü açmak için çok ciddi çalışmaları var. Ancak şu gerçek vardır ki, ilimizin ve bölgemizin kalkınmasının önündeki en büyük engel, üzülerek söylüyorum ve söylemekten hicap duyuyorum, ama terör belasıdır. Bölgenin yeterince kalkınmamasının en büyük müsebbibi temeli terör örgütü ve elebaşlarıdır. Bölgemizi her ne olursa olsun güvenli bir il ve güvenli bir bölge haline getirmek mecburiyetindeyiz. Artık bunun adımlarını atıyoruz. Kimler ne engel çıkarırlarsa çıkarsınlar, insanımızın arzu ettiği, huzuru refahı sağlamak için kendimizi adamışız.
     Demirkıran, projeler gerçekleştiği zaman Siirtin çehresinin değişeceğini kaydetti.
     Toplantıya, AK Parti İl Başkanı Ali İlbaş, BDP İl Başkanı Seracettin Kayran ve oda üyeleri katıldı.
    
     Muhabir: Zekeriya Güneş-Ayhan Mergen/Nurten Aslan
     Yayıncı: İrfan Cemiloğlu
<< Önceki Haber Siirtte bilgilendirme toplantısı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER