Siirtte Tarım Haftası kutlandı

Siirtte Tarım Haftası kutlandı


SİİRT (A.A) - Siirtte Tarım Haftası nedeniyle, tarımın öneminin anlatıldığı bir konferans düzenlendi.
     Siirt Üniversitesi ve Ziraat Mühendisleri Odasınca Kültür Müdürlüğünde gerçekleştirilen konferansa Rektör Prof. Dr. Murat Erman, TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Ergün Demirhan, Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarla Bitkileri Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Cemalettin Yaşar Çiftçi ve Eruh Meslek Yüksekokulu öğrencisi Medine Sürme, konuşmacı olarak katıldı.
     Rektör Erman, yaptığı konuşmada, özellikle son yıllarda sanayi ve hizmet sektörünün tarım sektörüne oranla hızla gelişimi nedeniyle bitkisel ve hayvansal üretimle uğraşan nüfusun azaldığını belirtti.
     Ziraat fakültelerine olan talebin azaldığına vurgu yapan Erman, tarımsal öğretim programları düzenleyerek, söz konusu sıkıntıları büyük ölçüde ortadan kaldırmaya çalışacaklarını söyledi.
     Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarla Bitkileri Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Çiftçi ise Türkiyede Tarımsal Yükseköğretimin Dünü, Bugünü ve Geleceği konusunda bilgi verdi.
     Son yıllarda ülkenin her tarafında kurulan ziraat fakültelerinin ve açılan bölümlerin gerekli olmadığını savunan Çiftçi, tarımsal öğrenimin esaslı manada uygulamayı gerektirdiğini, mezun olacak öğrencilerin geleceğinin de düşünülmesini istedi.
     Uygulama sahasına çıkmayan bir ziraat mühendisi yetiştirmenin anlamı olmayacağını ifade eden Çiftçi, tarımsal üretim ve eğitimin müteahhit çıkarcılığıyla başarılamayacağını belirtti.
     TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Demirhan da Türkiyede tarım istihdam oranları, tarımın GSMH içindeki payı gibi konularda istatistiksel bilgi verdi.
     İyi yetişmiş ziraat mühendislerinin bu ülke için çok önemli olduğuna değinen Demirhan, kendini iyi yetiştiren ziraat mühendisinin istihdam sıkıntısı çekmeyeceğini ifade etti.
     Eruh Meslek Yüksekokulu öğrencisi Sürme ise tarımsal istihdam, özel sektör desteğinin sağlanması ile tarım teknik ve becerileri kazanmada kurumsal desteğin sağlanması gibi konuların çözülmesini arzu ettiklerini anlattı.
     Konferansta tarımda emeği geçenlere plaket takdim edildi.
    
     Muhabir: Zekeriye Güneş / İbrahim Yakut
     Yayıncı: İrfan Cemiloğlu
<< Önceki Haber Siirtte Tarım Haftası kutlandı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER