Siirt Kültür ve Turizm Müdürü Uslu:

Siirt Kültür ve Turizm Müdürü Uslu: Türkiyede 394 kütüphaneye karşılık 400 bin kahvehane var


SİİRT (A.A) - Siirt Kültür ve Turizm Müdürü Remzi Uslu, Türkiyede 394 kütüphaneye karşılık 400 bin kahvehanenin bulunduğunu söyledi.
     Kütüphane Haftası nedeniyle Siirt Halk Kütüphanesinde düzenlenen törende konuşan Vali Yardımcısı Gürbüz Saltaş, kitap okumaya daha çok zaman ayrılması gerektiğini belirterek, Siirt Okuyor kampanyasının ilde okumaya ilgiyi arttığını bildirdi.
     Siirt Kültür ve Turizm Müdürü Uslu ise, Türkiyede 65 bin kişiye bir kütüphane düşmesine karşılık 95 kişiye bir kahvehane düştüğünü dile getirerek, Türkiyede 394 kütüphaneye karşılık 400 bin kahvehane var. Ülkemizde kitap okumayı en çok televizyon ve internet engellemektedir dedi.
     Konuşmaların ardından yıl içinde en çok kitap okuyan 6 kişiye ödülleri Vali Yardımcısı Saltaş, AK Parti Milletvekili Osman Ören, Emniyet Müdürü Mutlu Ekizoğlu, Siirt Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Vekili Nedim Kuzu, TÜİK Bölge Müdürü Yavuz Uyar ile AK Parti İl Başkanı Ali İlbaş tarafından verildi.
     Kütüphane Haftası etkinlikleri çerçevesinde 27 Mart 2013 Çarşamba günü çok sayıda kişinin katılımıyla Siirt Atatürk Stadyumunda 30 dakika süreli kitap okuma etkinliği gerçekleştirilecek.
    
     Muhabir: Ayhan Mergen-Zekeriye Güneş/Özgür Ayaydın
     Yayıncı: İrfan Cemiloğlu
<< Önceki Haber Siirt Kültür ve Turizm Müdürü Uslu: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER