Siirt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erman:

Siirt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erman: "Hedefimiz 15 bin öğrenciye ulaşmaktır"


SİİRT (A.A) - Siirt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Erman, "Hedefimiz 15 bin öğrenciye ulaşmaktır" dedi.
     Üniversitenin yapımı devam eden yeni yerleşkesinde incelemelerde bulunan Prof. Dr. Erman, yaptığı açıklamada, yeni yerleşkede inşaatın hızla sürdüğünü, yapımı tamamlanan mimarlık mühendislik fakültesinde 5 fakültenin öğrenim gördüğünü belirtti.
     Prof. Dr. Erman, fen edebiyat fakültesi inşaatının eylül ayında tamamlanacağını ifade ederek şöyle dedi:
     "Genç bir üniversite olarak eksikliklerimizi hızla tamamlıyoruz. Bin 450 metrekare kapalı alana sahip binamızda 22 derslik 24 laboratuvar yer alacak. Tamamlanma aşamasına gelen kapalı spor salonumuz bin kişi kapasiteli. Bu salonda yanmaz koltuklar yer alıyor. Burada iki antrenman salonu bulunuyor. 80 yataklı misafirhanemiz de bitme aşamasında. Rektörlük hizmet binası ve 100 daireli lojman için ihale yapılacak. Eğitim fakültesinin binası da bu yıl içinde ihale edilecek. Standartlara uygun tartan pistin bulunduğu bin kişilik tribünü olan bir stadyum ile bin 500 kişilik bir cami yaptırıyoruz. Kongre merkezi için de çalışmalarımız sürüyor."
     Fiziki mekanların yanı sıra yeni fakültelerin açılması, öğretim üyesi ve öğrenci sayısının artırılması için de çaba harcadıklarına dikkati çeken Prof. Dr. Erman, öğretim üyesi sayısını 46dan 80e yükselttiklerini belirtti.
     Prof. Dr. Erman, beden eğitimi spor yüksek okulunun kurulmasının kesinlik kazandığını ifade ederek, "Tıp fakültesi kurulması yönündeki talebimiz diğer 24 üniversite ile YÖKe bildirildi. Veteriner fakültesi kurulması talebimizi ise YÖKün onayından geçerek Bakanlar Kurulunun gündemine geldi. Yaşayan Diller Enstitüsü kurma yönündeki talebimiz ise Milli Eğitim Bakanlığınca inceleniyor. Bu enstitüde Arapça, Kürtçe ve Hertevin dillerini inceleyeceğiz. Gelecek yıl için bin 200 öğrenci kontenjanı istedik. Böylece 5 bin civarında olan öğrenci sayımız 6 bin 200e ulaşacak. Hedefimiz 15 bin öğrenciye ulaşmaktır" diye konuştu.
    
     Muhabir: Ayhan Mergen / Sema Kaplan
     Yayıncı: İrfan Cemiloğlu
<< Önceki Haber Siirt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erman: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER