Siirt Valisi Aydın:

Siirt Valisi Aydın: -Kırsal kalkınma programları kapsamında 7 projemiz, 3 milyon lira ödenekle kabul edildi


SİİRT (A.A) - Siirt Valisi Ahmet Aydın, Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programları kapsamında Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığına sunulan 7 projenin yaklaşık 3 milyon lira ödenek tahsis edilerek kabul edildiğini bildirdi.
     Vali Aydın, yaptığı yazılı açıklamada, kabul edilen projeler ile ilin tarımsal potansiyelini harekete geçirmeyi amaçladıklarını belirtti.
     Siirtin kalkınmasında tarım ve hayvancılık alanında yapılan yatırımların önemine değinen Vali Aydın, açıklamasında bu ifadelere yer verdi:
     İlimizde kırsal kalkınmayı sağlamak üzere çeşitli projeler uyguluyoruz. Buradaki amacımız Siirt çiftçisinin daha çok üretmesi ve kazanmasıdır. Bu doğrultuda, bakanlığa sunduğumuz 7 projelerimiz kabul edildi. Bu projelerimizin toplam bütçesi yaklaşık 3 milyon liradır. Çiftçimizin, köylümüzün yaşam standardını yükseltecek, gelir ve refah düzeyini artıracak, istihdam sağlayacak, ilimizin tarım ve hayvancılık alanında kalkınması ve çiftçilerimizin desteklenmeleri ve gelir seviyelerinin artırılması yönündeki çalışmalarımız ve projelerimiz devam edecektir.
     Açıklamada, projelerin 2013 yılı sonunda bitirilmesinin hedeflendiği kaydedildi.
    
     Muhabir: Ayhan Mergen / İbrahim Yakut
     Yayıncı: Behçet Güngör
<< Önceki Haber Siirt Valisi Aydın: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER