Siirt Valisi Çolak:

Siirt Valisi Çolak: SODES projeleri eğitim ve sosyal kalkınma çabalarına yeni bir ufuk kazandırmıştır


SİİRT (A.A) - Siirt Valisi Musa Çolak, SODES projelerinin eğitim ve sosyal kalkınma çabalarına yeni bir ufuk kazandırdığını söyledi.
     Bir dizi incelemelerde bulunmak üzere Şirvan ilçesine giden Vali Çolak, Şirvan Kültür Merkezinde Kaymakamlık ve İlçe Emniyet Müdürlüğünce SODES kapsamında düzenlenen Polis Amcam projesinin ödül törenine katıldı.
     Törende konuşan Çolak, GAP Eylem Planı kapsamında uygulanan SODES projelerinin en önemli amacının, bölgenin beşeri sermayesini güçlendirmek ve toplumsal bütünleşme sürecine destek olmak olduğunu söyledi.
     Projelerin aynı zamanda halkla harmanlaşarak, birlik ve beraberliği de pekiştirdiğini ifade eden Çolak, SODES Projeleri eğitim ve sosyal kalkınma çabalarına yeni bir ufuk kazandırmıştır dedi.
     Kaymakam Zafer Öz ise, hazırlanan Polis Amcam projesinin 6 ilçe arasında emniyet amirliğince yürütülen ilk proje olması açısından önemli olduğunu söyledi.
     Projenin asıl amacının polis teşkilatının sıcak yüzünü vatandaşlara hissettirmek, hedef kitle olan öğrencilerin öz güvenlerini geliştirerek gelişimlerine katkı sağlamak olduğunu ifade eden Öz, Bu kapsamda, 6 ay süren projede çeşitli spor etkinlikleri, tiyatro gösterisi, madde bağımlılığı, yurttaşlık, kentlilik ve birlikte yaşama bilincini geliştirmeye yönelik konferanslar ve yurt çapında gezi düzenlendi. Okulların ihtiyaçlarına göre çeşitli spor malzemeleri alınarak öğrencilere dağıtıldı diye konuştu.
     Proje kapsamında alınan 18 bisiklet, Vali Çolak tarafından öğrencilere dağıtıldı.
     İlçede 8 derslikli ilköğretim okullarında okuyan 16 okul birincisi ile Şirvan Lisesi birincisine 17 dizüstü bilgisayar; 7den 70e Siirt Okuyor kampanyasında en çok kitap okuduğu tespit edilen 9 öğrenciye de çeşitli ödüller verildi.
     Vali Musa Çolak daha sonra Şirvan Belediyesini ziyaret ederek Belediye Başkanı Necat Cellekten ilçede yürütülen çalışmalarla ilgili bilgi aldı.
    
     Muhabir: Zekeriya Güneş/Sema Kaplan
     Yayıncı: İrfan Cemiloğlu
<< Önceki Haber Siirt Valisi Çolak: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER