Şilinin Ankara Büyükelçisi Reyes, Gaziantepte

Şilinin Ankara Büyükelçisi Reyes, Gaziantepte


GAZİANTEP (A.A) - Şilinin Ankara Büyükelçisi Jorge Patricio Arancibia Reyes, Türk sanayici ve iş adamlarını ülkesinde yatırım yapmaya davet etti.
     Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birliklerinden (GAİB) yapılan yazılı açıklamaya göre, çeşitli temaslarda bulunmak üzere Gaziantepte bulunan Reyes, GAİB Koordinatör Başkanı Abdulkadir Çıkmazı ziyaret etti.
     Reyes, ziyarette, Şilinin ekonomik durumunu, hedeflerini, dünya ile ticaretini, serbest ticaret anlaşmalarını ve Türkiye ile Şili arasındaki ticari ilişkileri anlattı.
     Şilinin ekonomik girişimlere her türlü desteği sağladığını belirten Reyes, ülkesinde sağlam bir ticari yapının bulunduğunu vurgulayarak, Şili ticarette güven vermektedir. Gerçekten ekonomide uzmanız. Türkiye gibi güçlü bir ülkeyle ilişkilerimizin daha da gelişeceğine inanıyorum. Karşılıklı alışverişin artması için iki ülkenin de şartları uygun ifadelerini kullandı.
     Çıkmaz da, birlik üyelerinin dünyanın birçok ülkesiyle yakın temas halinde olduğunu, bu ülkeler arasında Şilinin de önemli bir yer tuttuğunu belirtti.
     Reyesin çağrısını üyelerine duyuracaklarını ifade eden Çıkmaz, şunları kaydetti:
     Türkiye ekonomi anlamında son dönemlerde kat ettiği yolla dünyanın sayılı ülkeleri arasında yer almayı başarmıştır. GAİB bünyesinde faaliyet gösteren birliklerimiz ve üyelerimizin 2012 yılı ihracat rakamları Türkiye ortalamasının 3 katıdır. İhracat yaptığımız ülkeler arasında Şili de bulunmaktadır.
     Önümüzdeki dönemlerde sizlerin ev sahipliğinde Şilide yapılacak inceleme ve değerlendirmelerle iki ülke iş adamları arasındaki ekonomik bağın güçleneceğine ve büyüyeceğine inanıyorum.
    
     Muhabir: Yusuf Atlıhan / Veli Gürgah
     Yayıncı: Ahmet Caner Baysal
<< Önceki Haber Şilinin Ankara Büyükelçisi Reyes, Gaziantepte Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER