Silifkede ekmek israfına son

Silifkede ekmek israfına son


MERSİN (A.A) - Silifke Belediyesi, Toprak Mahsulleri Ofisi Genel Müdürlüğüyle beraber, vatandaşları ekmek israfına karşı uyarmak ve bu konuda duyarlı olmalarını sağlamak amacıyla Silifkede Ekmek İsrafına Son adı altında proje başlattı.
     Toprak Mahsulleri Ofisi Mersin Şube Müdürü İsmaill Kerimoğlu, Silifke Belediye Başkanı Bayram Ali Öngeli makamında ziyaret ederek ekmek israfının önlenmesi konusunda görüştü.
     Kerimoğlu, ziyarette yaptığı konuşmada, başlatılan ekmek israfını önleme kampanyasına toplumun tüm kesiminin destek vermesi gerektiğini kaydetti. Türkiyede yılda 37 milyar ekmeğin üretildiğini, 35 milyar ekmeğin de tüketildiğini, ekmek israfının ise günde 6 milyon, yılda da 219 milyon adet olduğunu ifade eden Kerimoğlu, buna bağlı olarak yıllık 1 milyar 500 liranın israf edildiğini belirtti.
     Kerimoğlu, Toprak Mahsulleri Genel Müdürlüğünün yaptığı araştırma sonuçlarına göre ekmek israfı sebebiyle yıllık ekonomik kaybın un ihracatında dünya birincisi olan Türkiyenin bu kazanımına eş değer olduğuna değinerek, Ülkemizdeki ekmek israfı oranlarına bakıldığında hali hazırda alınan ekmeğin yüzde 3,1i lokanta, otel ve benzeri yerlerde, yüzde 2,7si kurum yemekhanelerinde, yüzde 7,1 ise öğrenci yemekhanelerinde israf edilmektedir. Bu nedenle Ekmek İsrafına Hayır kampanyasına her kesimin yürekten katılımını bekliyorum. Bu konuda toplumun her bireyine önemli görevler düşmektedir dedi.
     Öngel de, ekmek israfının kötü niyetten değil bilgisizlikten kaynaklandığını dile getirerek Yerde gördüğümüz bir ekmek parçasının nimet olduğu, yerde olmaması gerektiği düşüncesiyle öpüp yol kenarına koyduğumuz olmuştur. Eskiden evlerimizde bayatlayan ekmeklerimiz olduğunda bunlar annelerimiz tarafından bir şekilde değerlendirilir asla çöpe atılmazdı. Çocuklarımızı bu konuyla ilgili anne ve babalarımız eğitmelidir. Bu noktada belediyemiz toplumun bilinçlendirilmesi ve ekmek israfının azaltılması amacıyla her türlü çalışmaya gerekli katkıyı sağlayacaktır diye konuştu.
    
     Muhabir: Hüseyin Haskan
     Yayıncı: Zuhal Uzundere Kocalar
<< Önceki Haber Silifkede ekmek israfına son Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER