Silifke ve yaylalara kuş bakışı gezi

Silifke ve yaylalara kuş bakışı gezi


MERSİN (A.A) - Silifke Orman İşletme Müdürlüğü, yangın helikopteriyle basın mensupları ve orman işletme şeflerine yönelik teknik gezi düzenledi.
     Silifke Orman İşletme Müdürlüğüne bağlı Çamdüzü Orman Şefliğinden havalanan yangın helikopteri, Silifke, Taşucu, Kuş Cenneti, sahiller ve Erdemli üzerinden yaylalara geçerek, geziye katılanlara bölgeyi kuş bakışı inceleme olanağı sundu.
     Mersin Orman Bölge Müdürlüğünün yaptığı ağaçlandırma ve göletleri inceleme şansı bulan katılımcılar, Fındıkpınarı, Aslanköy, Tepeköy, Cocakdere Vadisi, Cehennemdere Vadisi, Avgadı, Sorkun yaylalarını kuş bakışı izleyip, Yavşan Çeşmesi mevkisinde mola vererek, orman köylüleriyle sohbet ettiler.
     Arslan, gezinin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, Mersin Orman Bölge Müdürlüğünün, Türkiyede en çok ağaçlandırma çalışması yapan bölge müdürlüğü olarak seçildiğini anımsattı.
     Düzenlenen geziyle yapılan çalışmaları kuş bakışı görme bulduklarını ifade eden Arslan, Özellikle yayla köylerimizde büyük bir çalışma var. Bozuk tüm orman alanlarını fidan dikimi ve tohumlama yöntemiyle ağaçlandırmaya çalışıyoruz. Ağaçlandırma yapılan bu alanlar Mersinimizin akciğeri olacak dedi.
     Arslan, ormanların korunması anlamında herkese sorumluluk düştüğüne dikkati çekerek, Bir orman sadece bulunduğu coğrafyayı etkilemiyor. Nasıl ki, Amazon ormanlarındaki yangın, iklimi değiştirebiliyorsa ormanlar herkesin ortak olmalıdır. Bu anlamda herkesin ormanların korunmasına katkı sağlamaya dikkat etmesini istiyoruz diye konuştu.
    
     Muhabir: Hüseyin Haskan/Kerem Kocalar
     Yayıncı: Zuhal Uzundere Kocalar
<< Önceki Haber Silifke ve yaylalara kuş bakışı gezi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER