Silifke

Silifke-de gerçeğini aratmayan yangın tatbikatı


MERSİN (A.A) - Silifke Devlet Hastanesinde yangın tatbikatı yapıldı.
     İtfaiye aracının siren çalması ve itfaiye aracından yapılan Hasta ve hasta yakınlarının dikkatine. Bu bir yangın tatbikatıdır anonsunun ardından, tatbikat başladı.
     Tatbikat gereği 3ncü katta bulunan bazı hastalar, itfaiye vincinde bulunan kurtarma tüneliyle aşağıya indirilerek sağlık ekipleri tarafından tedavi altına alındı. Aşağıda bekletilen sedyelerde tatbikat gereği dumandan etkilenen personele oksijen tüpüyle oksijen tedavisi uygulandı.
     Silifke İtfaiye Müdürlüğüne yeni alınan 45 metre uzunluğunda merdivenli itfaiye aracıyla gerçekleştirilen yangın tatbikatı hastane bahçesinde bulunan vatandaşlar ve esnaf tarafından dikkatle izlendi.
     Silifke Belediyesi İtfaiye Müdürü Fikret İnceoğlu, tatbikatın ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, tatbikatta özellikle yangın sırasında kullanılacak kurtarma tünelini denediklerini ve oldukça başarılı olduklarını ifade etti.
     İnceoğlu, insanlara en kısa sürede ulaşma ve tehlikesiz bir şekilde kurtarma çabası içinde bulunduklarını belirterek, yeni itfaiye aracının hayırlı olması dileğinde bulundu.
    
     Muhabir: Hüseyin Haskan
     Yayıncı: Zuhal Uzundere Kocalar

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER