Simavda İsimsiz Kahramanlar kursu

Simavda İsimsiz Kahramanlar kursu -Dumlupınar Üniversitesi Arama Kurtarma Kulübünün düzenlediği kursa 32 kişi katıldı


KÜTAHYA (A.A) - Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Arama Kurtarma Kulübü (AKUK) tarafından Simav ilçesinde düzenlenen İsimsiz Kahramanlar kursuna katılan 32 kişiye törenle sertifikaları verildi.
     Simav Belediyesi Meclis Salonunda, arama kurtarma uzmanlarınca verilen ve 5 günde toplam 36 saati kapsayan kursa katılan biri çocuk 32 kişiye sertifikalarının verilmesi dolayısıyla tören yapıldı.
     Belediye Başkanı Kasım Karahan, törende, geçirdikleri depremlerle acıların en büyüğünü yaşadıklarını söyledi.
     Allah bir daha bu tür acıları yaşatmasın diyen Karahan, deprem ve depremden korunmak için şimdiye kadar kendilerine gelen eğitim kurumlarını desteklediklerini ve buna devam edeceklerini anlattı.
     DPÜ AKUK Proje Ekip Lideri Mehmet Mete Çetinkaya da kursiyerlere depremden korunma, ilk yardım ve hafif arama kurtarma yöntemlerini kapsayan uygulamalı kurs verdiklerini bildirdi.
     Kurs için Simavı tercih etmelerinin en önemli nedeninin, ilçede 17 Şubat 2009dan bu yana en büyükleri 5,9 ve 5,4 olmak üzere çok sayıda deprem yaşanması olduğunu dile getiren Çetinkaya, Eğitim konusunda bize destek sağlayan ilçe yöneticileri ve kursa gönüllü katılan vatandaşlara teşekkür ederim diye konuştu.
     Daha sonra, Simav Kaymakam Vekili ve Pazarlar Kaymakamı İshak Çınar ile Belediye Başkanı Karahan tarafından özel yeleklerini giyen kursiyerlere sertifikaları verildi.
     DPÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kaan Eraslan, Doç. Dr. Hakan Aykul, Mehmet Mete Çetinkaya ve Sıla Bilenden oluşan DPÜ AKUK ekibince Çınar ve Kasım Karahana birer plaket, Karahan tarafından da ekiptekilere birer porselen fincan takımı hediye edildi.
    
     Muhabir: Zekeriya Türkel
     Yayıncı: Sedat Gök
<< Önceki Haber Simavda İsimsiz Kahramanlar kursu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER