Simavda kestane balı üretimine destek

Simavda kestane balı üretimine destek -Kütahya Orman Bölge Müdürü Eryiğit: Kestanenin vatanı olan Simav, kestane balı üretiminde marka olmalı. Bunun için her türlü girişim ve yaklaşımı sunmaya hazırız


KÜTAHYA (A.A) - Kütahya Orman Bölge Müdürü Kenan Eryiğit, Kestanenin vatanı olan Simav, kestane balı üretiminde marka olmalı. Bunun için her türlü girişim ve yaklaşımı sunmaya hazırız dedi.
     Eryiğit, Simav Orman İşletmesinde düzenlenen toplantıda, il genelinde kurulan 6 bal ormanından ikisinin Simavda olduğunu, bu kapsamda ilçede toplam 338 bin fidan dikildiğini söyledi.
     Simavdaki 2 bin 500 hektar kestane ormanında, kilosu 80 lira olan kestane balı üretilmesi için her türlü kolaylığın sağlandığını belirten Eryiğit, Kestanenin vatanı olan Simav, kestane balı üretiminde marka olmalı. Bunun için her türlü girişim ve yaklaşımı sunmaya hazırız diye konuştu.
     Orman Bölge Müdür Yardımcısı Halis Ömür de sahip olduğu geniş kestane ormanlarının, Simavı ayrıcalıklı kıldığını anlatarak, üretilecek kestane balının ilçeye sosyo-ekonomik bakımdan büyük katkılar sağlayacağını bildirdi.
     Kütahya Arıcılar Derneği Başkanı Halit Balta ise kestane ormanlarının mevsimsel olarak aldığı yağışların çiçeklenme zamanına denk gelmesi halinde bal üretiminin olumsuz etkileneceğine dikkati çekerek, kestane balı için tüm üyeleriyle özel ilgi ve gayret göstereceğini dile getirdi.
     Simav Ziraat Odası Başkanı Kadir Bütüner, kestane dal kanseri ve mavi küf hastalığıyla mücadele edilmediği takdirde Simavda kendiliğinden yetişen kestane ağaçlarının kuruyacağını iddia ederek, yetkililere bu hastalıklarla mücadele edilmesi çağrısında bulundu.
     Katılımcılar, daha sonra Simav Orman İşletme Şefliği sahasındaki Yeniköy beldesi Kocakaya mevkisinde yer alan kestane ormanlarında inceleme yapıldı. Simav Orman İşletme Müdürü Enver Yıldırım, ormanlar hakkında bilgi verdi.
    
     Muhabir: Zekeriya Türkel / Sedat Gök
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Simavda kestane balı üretimine destek Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER