Simavdan kısa kısa

Simavdan kısa kısa -Hükümet Konağı yeni binasına taşınıyor


KÜTAHYA (A.A) - Simav ilçesinde, 19 Mayıs 2011de meydana gelen 5,9 büyüklüğündeki depremde ağır hasar gördüğü için yıkılarak yeniden yaptırılan Hükümet Konağına taşınma çalışmaları başladı.
     Simav Kaymakamı Yüksel Ünal, AA muhabirine, yeni Hükümet Konağında hizmet verecek kurumların taşınmaya başladığını söyledi.
     Kaymakamlık birimlerinin taşınma işini hafta sonunda gerçekleştireceğini belirten Ünal, şöyle konuştu:
     Binanın hizmete girmesi ve kullanımına başlanmasıyla yaşanabilecek eksikliklerin giderilmesi daha rahat sağlanacak. Yeni binada Kaymakamlık başta olmak üzere Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, Mal Müdürlüğü, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Müftülük, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Merkezi, Tapu Sicil Müdürlüğü, Tapu Kadastro Müdürlüğü, Nüfus Müdürlüğü, Köylere Hizmet Götürme Birliği, İlçe Özel İdare Müdürlüğü, Dernekler Şefliği, Emniyet Müdürlüğünün trafik, pasaport ve ruhsat hizmetlerini veren birimi bulunacak.
     İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Şirikçi de inşaatı tamamlanan ve geçici kabulü yapılan Hükümet Konağının ikinci katında kendilerine ayrılan bölümlere taşınma çalışmalarına arşiv bölümünden başladıklarını bildirdi.
     Halen Sağlık Meslek Lisesinin Barbaros Caddesindeki eski binasında hizmet verdiklerini ve Müdürlüğe bağlı tüm birimlerin kısa sürede taşınma çalışmalarını tamamlayacağını dile getiren Şirikçi, daha sonra yeni binada hizmet vermeye başlayacaklarını ifade etti.
    
     -Demirciköy ve Öreyler belediyeleri birleşecek
    
     (Fotoğraflı)
    
     Simav ilçesine bağlı Demirciköy ve Öreyler belde belediyeleri, nüfusu 2 binin altına düşen beldelerin kapatılmasına ilişkin düzenleme ihtimalinden etkilenmemek için birleşme kararı aldı.
     İlçede, nüfusları 2 binin altına düşen ve kapanması gündeme gelen belde belediyesi sayısı 18 olarak belirlendi. Bunun üzerine, Naşa Belediyesi, Hamzabey köyü ile birleşme çalışmalarına başladı.
     Demirciköy ve Öreyler beldeleri de belediyelerin kapanmasını önlemek amacıyla birleşme kararı alarak, bu karar, iki belediyenin meclislerince onaylandı.
     Simav Kaymakamı Yüksel Ünalı makamında ziyaret eden Demirciköy Belediye Başkanı Turan Sümer ve Öreyler Belediye Başkanı Özden Akçay, konuya ilişkin meclis kararları ve seçmen imza cetvellerini, Kütahya Valiliğine ulaştırılması amacıyla Ünala teslim etti.
    
     -Pancar alımlarına başlandı
    
     (Fotoğraflı)
    
     Nuri Şeker Uşak Şeker Fabrikası tarafından Simav ilçesinde pancar alımlarına başlandı.
     Üreticiler, pancar söküm işlemlerini yaparak, Hisarbey-Naşa yolundaki alım merkezlerine teslim ediyor.
     İlçede yaklaşık 300 çiftçi, bin dekara yakın alanda pancar ekimi yaptı.
     Bölgede yaklaşık 100 gün sürecek pancar alım sürecinde 180 bin ton civarında şeker pancarı işlenerek 26 bin ton şeker üretimi yapılmasının planlandığı bildirildi.
    
     Muhabir: Zekeriya Türkel / Sedat Gök
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Simavdan kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER