Simavdan kısa kısa

Simavdan kısa kısa -TOKİ sakinlerinden mahalle kararına olumlu yaklaşım


KÜTAHYA (A.A) - Simav ilçesinde, Toplu Konut İdaresince (TOKİ) yaptırılan kalıcı afet konutlarına, Muradınlar Mahallesinden ayrılıp mahalle statüsü verilmesi konusunda toplantı yapıldı.
     Simav Belediye Başkanı Kasım Karahan, 19 Mayıs İlkokulundaki toplantıda, bu ay Belediye Meclisi toplantısında, TOKİ konutlarının Muradınlar Mahallesinden ayrılıp 19 Mayıs Mahallesi adıyla yeni bir mahalle oluşturulmasına karar verildiğini hatırlatarak, bu toplantının, TOKİ konutları sakinlerinin görüşlerinin alınması amacıyla düzenlendiğini söyledi.
     Daha sonra, görüşlerini bildiren mahalle sakinleri Ahmet Tekeli, İsmail Çertik, Fatma Şen, Ümran Mutlu, , Bilgin Şen ve Mustafa Çayır, kararı olumlu karşıladıklarını belirterek, yaşadıkları bazı sorunların mahalle statüsü verilince giderileceğini inandıklarını ifade etti.
     Muradınlar Mahallesi Muhtarı Mustafa Karabulut ise bu toplantıda yeterli çoğunluğun oluşmadığını savunarak, Gökçeler köyü dahil birleşip belediye olmak istiyoruz. Mahalleyi bölmek bize yakışmaz dedi.
     Konuşmaların ardından yapılan oylamada, salonda bulunan TOKİ konutları sakinlerinin tamamı mahalle olma kararını desteklediklerini bildirdi.
    
     -Muradınlar Yerleşkesine jeotermal enerji verilecek
    
     (Fotoğraflı)
    
     Simav Belediye Başkanı Kasım Karahan, Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Simav Teknoloji Fakültesi ve Simav Meslek Yüksekokulunun Muradınlar Yerleşkesine jeotermal enerji vermek için çalışma başlattıklarını bildirdi.
     Karahan, AA muhabirine, Eynal mevkisinden çekilen boru hattına yapılacak ilavelerle yerleşkeye jeotermal enerji sağlamak amacıyla çalışmalara başladıklarını söyledi.
     Fakülte ve Meslek Yüksekokulu yöneticileriyle jeotermal enerjinin ısıtma amaçlı kullanılması için sözleşme imzaladıklarını belirten Karahan, tüm birimlerin çevreci enerji jeotermal ile ısınacak olmasının yöneticiler kadar yaklaşık 2 bin 200 öğrenciyi de sevindireceğini sözlerine ekledi.
    
     -Çitgöl İlkokulu ve Ortaokulunda aşure dağıtımı
    
     (Fotoğraflı)
    
     Çitgöl İlkokulu ve Ortaokulunda aşure ikram edildi.
     Okul Aile Birliği Başkanı İsmail Ünlü, AA muhabirine, öğrenci anneleri tarafından pişirilen 800 kişilik aşurenin, okul bahçesinde dağıtıldığını söyleyerek, Geleneksel hale getirdiğimiz aşuremize katkı sağlayan, pişirilmesi ve dağıtımında görev alan öğrenci annelerine teşekkür ederim dedi.
     Okul Müdürü Serdal Şimşek de aşure geleneğinin okul idaresi, öğretmen, öğrenci ve veliler arasında karşılıklı saygı, sevgi ve dayanışmayı pekiştirdiğini ifade ederek, Çitgöl İlkokulu ve Ortaokulu olarak eğitim alanında kazanılan başarıların temelinde işte bu dayanışmamız var. Aşureyi pişirerek dağıtımını sağlayan tüm öğrenci annelerine ve görev alan öğretmen arkadaşlarıma teşekkür ederim diye konuştu.
    
     Muhabir: Zekeriya Türkel / Sedat Gök
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Simavdan kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER