Simavdan kısa kısa

Simavdan kısa kısa -Hastaneye yeni tıbbi cihazlar kazandırıldı


KÜTAHYA (A.A) - Doç. Dr. İsmail Karakuyu Simav Devlet Hastanesi Başhekimi Uzman Dr. Mesut Karaca, hastaneye yeni tıbbi cihazlar kazandırıldığını bildirdi.
     Dr. Karaca, AA muhabirine, biyogüvenlik kabini, işitme kabini ve taşınabilir solunum destek cihazının hastanede kullanılmaya başlandığını söyledi.
     Mikrobiyoloji Laboratuvarında hizmete giren biyogüvenlik kabininde birçok tahlilin yapılabileceğini belirten Dr. Karaca, şöyle konuştu:
     Tüberküloz hastalığının teşhisi amacıyla yapılan tahliller için vatandaşları diğer şehirlerdeki hastanelere sevk ediyorduk. Bundan böyle bu tür sevkler yapılmayacak. Personelimiz güvenli bir şekilde tahliller yapabileceği gibi sonuçlardaki doğruluk oranı da fazla olacak ve doktorlarımızın gönderdiği örneklerle ilgili tahlil sonuçları çok kısa sürede kendilerine bildirilecek. Kulak burun boğaz hastalıkları uzmanımızın teşhislerinde büyük kolaylık sağlayacak olan işitme kabiniyle de hastalarımızın başka illere sevkini sonlandırdık. İşitme konusunda şikayeti olan vatandaşlarımızın işitme testlerinde, doğruluk oranı yüksek sonuçlar alabileceğiz. Bu cihazla orta kulak basınç ölçümünü yapabileceğimiz gibi kişideki işitme kaybı derecesini rahatlıkla ölçebileceğiz. Acil solunum yetmezliği vakalarında kullanılacak taşınabilir solunum destek cihazıyla hastalara anında müdahalede bulunabileceğiz.
    
     -Muradınlar Yerleşkesinde 2 bin fidan dikildi
    
     (Fotoğraflı)
    
     Dumlupınar Üniversitesine (DPÜ) bağlı Simav Teknoloji Fakültesi ile Simav Meslek Yüksekokulunun bulunduğu Muradınlar Yerleşkesinde 2 bin fidan dikildi.
     Simav Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Rüştü Güntürkün, AA muhabirine, Simav Orman İşletmesi ile hazırladıkları proje kapsamında yerleşkedeki yaklaşık 25 dekar alanda 2 bin fidan dikildiğini söyledi.
     Akçaağaç, badem, ceviz, fıstıkçamı, iğde gibi meyveli ağaç fidanlarının, yerleşkede bulunan boş alanlara dikildiğini ifade eden Doç. Dr. Güntürkün, şöyle konuştu:
     Yerleşkede boş durumdaki atıl alanlar, önce Orman İşletme Müdürlüğünün iş makineleriyle fidan dikimine hazırlandı. Ardından da Orman İşletmesi tarafından fidanlar temin edildi. Geleceğe yapılan en önemli hizmetlerden biri olarak gördüğümüz fidanların dikilmesinde büyük katkı sağlayan Simav Orman İşletme Müdürü Osman Aksoy ve çalışma arkadaşlarına, fidan dikimine katılan işçilere ve öğrencilerimize teşekkür ederim.
    
     Muhabir: Zekeriya Türkel / Sedat Gök
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Simavdan kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER