Simavdan kısa kısa

Simavdan kısa kısa -Yerleşke jeotermal enerjiyle ısıtılacak


KÜTAHYA (A.A) - Simav Belediye Başkanı Kasım Karahan, Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Simav Teknoloji Fakültesi ile Simav Meslek Yüksekokulunun bulunduğu Muradınlar Yerleşkesinde tüm kapalı alanlarının jeotermal enerjiyle ısıtılmasına 7 Ocakta başlanacağını bildirdi.
     Karahan, AA muhabirine, göreve seçildiği 2009 yılından bu yana özellikle jeotermal alanda verdikleri sözleri yerine getirdiklerini söyledi.
     Yaklaşık 15 bin metrekare kapalı alana sahip yerleşkedeki derslik, idari bölüm, laboratuvar, kafeterya ve atölyeleri jeotermal enerjiyle ısıtmak için çalışma yürüttüklerini belirten Karahan, şöyle konuştu:
     Deneme çalışmalarımızı tamamladığımız yerleşkenin tüm birimlerine enerji verecek vanaları, 7 Ocakta törenle açacağız. Öğretim üyeleri, öğretim görevlileri, yardımcı personel ve öğrencilerle yaklaşık 2 bin 300 kişinin bulunduğu fakülte ve yüksekokul, bundan sonra çevreci temiz enerjiyle ısınacak.
     Karahan, Kredi ve Yurtlar Kurumuna (YURTKUR) ait 500 kişi kapasiteli yükseköğrenim öğrenci yurduna da jeotermal enerji vermek için çalışmalarının devam ettiğini sözlerine ekledi.
    
     -Bilgi Evlerinde kadınlara bilgisayar kursu
    
     (Fotoğraflı)
    
     Simav Belediye Başkanı Kasım Karahan, ilçe merkezinde oluşturdukları 5 Bilgi Evinde, ev kadınlarına yönelik bilgisayar kursu düzenlediklerini bildirdi.
     Karahan, AA muhabirine, Bilgi Evlerini, 09.00-13.00 saatlerinde ev kadınlarına bilgisayar kursları verilen merkezler haline getirdiklerini söyledi.
     Daha önce 14 ev kadınının, Cumhuriyet Caddesindeki Bilgi Evinde katıldığı bilgisayar kursunun yoğun ilgi gördüğünü belirten Karahan, şöyle konuştu:
     Belediyemiz Sosyal Hizmetler Müdürlüğüne, bilgisayar kurslarının yeniden başlatılmasına yönelik çok sayıda başvuru olduğunu gördük. Bunun üzerine belediye olarak Bilgi Evlerimizin tespit edilen eksikliklerini tamamlayıp bilgisayar kursları için hazır hale getirdik. Şimdiye kadar 100den fazla ev kadını başvurdu. Halk Eğitimi Merkezi destekli 160 saatlik bilgisayar kurslarına katılacak ev kadınları, evlerine en yakın Bilgi Evinden yararlanacak.
     Karahan, Toplu Konut İdaresince (TOKİ) yaptırılan evlerin bulunduğu alanda da Bilgi Evi açacaklarını sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: Zekeriya Türkel
     Yayıncı: Sedat Gök
<< Önceki Haber Simavdan kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER