Sınav atölyesinde hızlı okuma teknikleri anlatıldı

Sınav atölyesinde hızlı okuma teknikleri anlatıldı


ANTALYA (A.A) - Büyükşehir Belediyesi tarafından üniversite sınavına hazırlanan öğrenciler için başlatılan sınav atölyesinin ikinci dersinde, öğrencilere hızlı okuma teknikleri anlatıldı.
     Büyükşehir Belediyesi ve Team Coaching işbirliği ile üniversite sınavına hazırlanan gençlerin motivasyonlarını artırmak, stresle baş edebilmelerini sağlamak amacıyla kurulan sınav atölyesinin dersleri sürüyor.
     Yenimahalle Kültür Merkezinde gerçekleştirilen ikinci derste eğitmen Songül Yirik, öğrencilere hızlı okuma teknikleri konulu seminer verdi.
     Eğitmen Yirik, yaptığı konuşmada, Türkiyede hızlı okuma standardının dakikada 120 kelime olduğunu söyledi. Hızlı okumanın önemli olduğunu ifade eden Yirik, Herkes hızlı okuma başarısını gösteremez. Kelime kelime okumak, okuma hızını azaltır. Okurken geriye dönüş yapmayın. Göz kaslarını çalıştırarak, okurken görme alanınızı genişletin dedi.
     Odaklanma eksikliğinin hızlı okumayı yavaşlatan en önemli sebeplerden biri olduğunu kaydeden Yirik, Okurken başka bir şeyler düşünmeyin ve içten seslendirme yaparak okumayınız. Hızlı okursanız daha iyi anlarsınız. Zamandan kazanırsınız, bu size özellikle sınavlarda çok faydalı olur. Kendinize olan güveniniz ve başarınız artar. Hızlı okuma alışkanlığını ile kitap okuma alışkanlığı kazanabilirsiniz. Çok kitap okuyarak kelime haznenizi genişletir ve derslerinizde başarı sağlayabilirsiniz diye konuştu.
     Eğitmen Yirik, ders sonunda öğrencilerin sorularını yanıtladı, uygulamalı olarak hızlı okuma tekniklerini gösterdi.
    
     Muhabir: Volkan Poliçe
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Sınav atölyesinde hızlı okuma teknikleri anlatıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER