SİNGİAD Başkan Vekili Pek:

SİNGİAD Başkan Vekili Pek: -Büyüme rakamları 3üncü çeyrekte beklentinin altında kaldı ama 4üncü çeyrekten umutluyuz. Ama iç piyasadaki sıkıntılar mutlaka giderilmelidir


ANKARA (A.A) - Sincan Genç İşadamları Derneği Yönetim Kurulu Başkan Vekili Harun Pek, 3üncü çeyrek büyüme rakamlarının beklentilerin altında geldiğini kaydederek, 4üncü çeyrekten umutluyuz. Ama iç piyasadaki sıkıntılar mutlaka giderilmelidir dedi.
     Pek, yaptığı yazılı açıklamada, Türkiyenin büyüme rakamları verilerine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.
     Türkiye ekonomisinin bu yılın 3üncü çeyreğinde yüzde 1,6 büyüdüğünü hatırlatan Pek, rakamların beklentilerin altında olduğunu kaydetti.
     Pek, 4üncü çeyrekte tahminler doğrultusunda bir büyüme beklediklerini belirterek, şunları ifade etti:
     Elbette bunun için de gerekli tedbirler alınmalı, öncelikle özel sektörün sıkıntıları giderilmelidir. Bunun için yapılması gereken en önemli şeyse faizlerin düşürülmesidir. Yaz boyunca ramazan ve tatilin de etkisiyle hayli durgunlaşan piyasaların artık canlanmaya, hızlanmaya ihtiyacı vardır.
     İhracat rakamlarının iş dünyasını fazlasıyla memnun ettiğini ifade eden Pek, mevcut büyüme rakamlarında ihracatın etkisinin büyük olmasına rağmen büyümede konulan hedeflere yalnızca ihracata güvenerek ulaşılamayacağını kaydetti.
    
     -Merkez Bankasının destekleyici adımlarına ihtiyacımız var
    
     Pek, Özel sektörünün önünü açacak kararların alınması ve iç piyasanın canlandırılması halinde büyüme rakamlarının 4üncü çeyrekte beklentiler doğrultusunda olabileceğini belirten Pek, Bu anlamda Merkez Bankasının destekleyici adımlarına ihtiyacımız var dedi.
    
     Muhabir: Hüseyin Karatepe
     Yayıncı: Hamdi Ateş
<< Önceki Haber SİNGİAD Başkan Vekili Pek: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER