Sinopta Muhasebe Haftası etkinlikleri

Sinopta Muhasebe Haftası etkinlikleri


SİNOP (A.A) - Muhasebe Haftası etkinlikleri kapsamında Sinop Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler ve Yeminli Mali Müşavirler Odası (SMMM) tarafından üyelerine yönelik İş-Kur ve KOSGEB uzmanlarının katılımıyla seminer düzenlendi.
     Seminer öncesi oda üyeleri Sinop Öğretmenevinde düzenlenen kahvaltıya katıldı.
     Seminerde konuşan Sinop Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler ve Yeminli Mali Müşavirler Odası Başkanı Ahmet Mahmut Buruk, Sinop SMMM olarak Sinop genelinde çok sayıda üyele hitap eden ve bu anlamıyla Sinopta en büyük alana hitap eden bir oda olduklarını söyledi.
     Buruk, Türkiye Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler ve Yeminli Mali Müşavirler Odaları Birliği (TÜRMOB) çatısı altında örgütlenen, ülke genelindeki 76 Serbest Muhasebeci Mali Müşavir odası ile 8 Yeminli Mali Müşavir odasına kayıtlı, 90 bin meslek mensubu, 17 bin stajyer, büro çalışanları ve aileleriyle birlikte sayısı 500 bini geçen muhasebe camiasının çeşitli etkinliklerle Muhasebe Haftasını kutlayacağını kaydetti.
     Eemek hırsızlığı seviyesine ulaşan bağımsız denetim konusunda yapılan son dakika düzenlemeleri nedeniyle meslektaşlar hem hayal kırıklığı hem de büyük tepki içinde diyen Buruk, şöyle devam etti:
     Kamu Gözetim Kurumu (KGK) nezdinde yaptığımız pek çok girişimimizin ve 13 Haziran 2012de basın ve kamuoyuna açıklanan mesleki taleplerimizin hiçbir şekilde dikkate alınmaması bizleri son derece üzmüştür. Mesleki örgütlerimizin pasifize edilmesi, adeta yok edilmesi anlamına gelebilecek girişimler, KGKnın yayınladığı onlarca sayfa ve 51 maddeden oluşan Bağımsız Denetim Yönetmeliğinde bir kez dahi TÜRMOB adının geçmemesinden de açıkça görülmektedir. Bu anlamda tepkimiz, konusunda uzman akademisyenlerce hazırlanan program dahilinde TÜRMOBun yürüttüğü ve Türkiye genelinde 45 bin meslektaşımızın, yüzlerce saati aşarak, gece gündüz, kar-kış, hafta sonu demeden katılarak ve akıllı dijital eğitim kartı takip sistemiyle başarılı bir şekilde gerçekleştirilen Bağımsız Denetim Eğitimlerinin göz ardı edilmesine de yöneliktir. Oysa bugün meslektaşlarımıza, denetçi olabilmeleri için maliyeti milyonlarla ifade edilebilecek ikinci bir eğitim dayatılmaktadır. Meslektaşlarımızın ve esasen ülkemizin kaynakları bu kadar kolay heba edilmemelidir. Meslek mensuplarımız zaten sahip oldukları ve eğitimini aldıkları konular için ayrıca bir maliyete katlanmamalı, bu kaynaklar kurumsallaşma yolundaki altyapılar için kullanılmalıdır. KGKnın tüm bu gerçeklerden uzak, sebep sonuç ilişkileri üzerine etkin bir biçimde oturtulmayan Bağımsız Denetim Yönetmeliği ile ülkemiz arzuladığı hedeflere ulaşmakta zorlanacaktır. Bu aşamada, yeni bir yönetmeliğe ihtiyaç olduğu açıktır ve siyasi iradenin inisiyatifi ile mevcut Bağımsız Denetim Yönetmeliğinin ortaya koyduğumuz talepler doğrultusunda KGK ile TÜRMOB ilişkisini kuran, uyum ve işbirliği içinde çalışmalarını sağlayacak şekilde düzeltilmesi gereklidir.
     Buruk, muhasebe meslek camiasının çözüm beklediği sorunlar ve taleplerinin göz ardı edilmemesi gerektiğini sözlerine ekledi.
     Seminere, Sinop Defterdarı M. Emin Narta, Defterdar Yardımcısı İbrahim Kulaoğlu, Vergi Dairesi Müdürü Eyüp Çifçi, İş-Kur İl Müdürü Mikail Gökarslan, ilçelerde görev yapan serbest muhasebeci ve mali müşavirler katıldı.
    
     Muhabir: Halit Gümüş
     Yayıncı: Dilek Sezen
<< Önceki Haber Sinopta Muhasebe Haftası etkinlikleri Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER