Sinopta vergi rekortmenleri ödüllendirildi

Sinopta vergi rekortmenleri ödüllendirildi


SİNOP (A.A) - Sinopta 2012 yılı vergilendirme dönemi Gelir ve Kurumlar Vergisinde dereceye giren mükellefler ile Vergi Haftası nedeniyle düzenlenen resim yarışmasında ilk 3e giren öğrencilere törenle taktir belgesi, plaket ve ödülleri verildi.
     Sinop Öğretmenevi çok amaçlı salonda düzenlenen törene, Vali Ahmet Cengiz, Vali Yardımcısı Ekrem Yaman, Garnizon ve İl Jandarma Alay Komutanı Jandarma Albay Osman Coşkun, Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Recep Bircan, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Orhan Alpay, İl Defterdarı Emin Narta, Sinop Ticaret ve Sanayi Odası (STSO) Başkanı Erol Derici, Sinop Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ali Fevzi Tütüncü, Sinop Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Başkanı Ahmet Buruk, kurum müdürleri ve mükellefler katıldı.
     Konuşmasına, Almadan vermek Allaha mahsustur diyerek başlayan Vali Cengiz, sözlerini şöyle sürdürdü:
     Devlet ve kamu vatandaşından alacak, toplayacak ki hizmet yapabilsin. Dolayısıyla bu çarkın dönmesi için mutlaka bir şeylerin toplanması ve hazinenin dolması gerekiyor. Burada mükelleflere, iş adamlarına, esnafa, vergi vermek gibi önemli bir görev düşüyor. Peki devlete ne düşüyor - Devlete de bunu isabetli, doğru harcamak düşüyor. Son yıllarda özellike ilimize yönelik kamu yatırımlarına baktığımızda Sinop gelir gider dengesi açısından avantajlı. Yani toplanan vergilerle Sinopa harcanan kamu giderlerini ya da kamu kaynaklarını karşılaştırmaya kalkarsak arada uçurumlar var. Sadece ve sadece son yıllarda kara yollarına 3 milyar lira para harcandı. Bunun dışındaki sektörlere bakarsak ciddi anlamda Sinop gelir-gider dengesi açısından, yani toplanan vergiyle Sinopa harcanan kaynaklar kıyaslandığında Sinopa harcanan kaynaklar çok çok önde.
     Devletin toplanan vergilerle sadece alt yapı hizmetleri yapmadığına işaret eden Cengiz, şöyle devam etti:
     Sosyal hizmetlere de el atıyor ve sosyal dengeleri gözetiyor. Evi olmayana ev yaptırıyor, kömürü olmayana kömür ayırıyor, yakacak veriyor, karnı aç olana, açım diyene ekmek veriyor, yemek veriyor. Vergi mükelleflerimiz de aslında bu hazine denilen havuza para atarak bu güzel hizmetlere, hayırlı hizmetlere karınca kararınca katkı yapıyor. Onlara yapılan hizmetlerde mutlaka ve mutlaka mükelleflerimizin de, vergi verenlerin de hisseleri var. Dolayısıyla vergilendirilmiş kazanç kutsaldır denilirken olayın bu yönünün ben hesaba katıldığını düşünüyorum. Gerçekten kutsal hizmetlere de tüm kamu hizmetlerini alt alta yazarsanız binlerce çeşit kamu hizmeti var. Vergi mükelleflerinden alınan kaynakların vergilerin bu işi yaptığını düşünürsek gerçekten kutsal bir görev olduğunu herkes kabul edecektir.
     Program sonunda, 2012 yılı vergilendirme dönemi gelir ve kurumlar vergisinde dereceye girenlere taktir belgesi ve plaketler verildi. Kurumlar vergisinde en fazla vergi ödeyen Ayancık Orman Ürünleri Sanayi, Kaya Pen Plastik Sanayi, İmamoğlu Çivi ve Tel Sanayi, Baysun Su ve Nebati Ürün Sanayi yetkililerine, gelir vergisinde en fazla vergi ödeyen Rıfat Turgut, Yalçın Küçükbaş, Hamdi İhtiyar, İbrahim Çifçi ve Neriman Çapkına plaket ve ödülleri takdim edildi.
     Öte yandan Vergi Haftası nedeniyle ilkokul öğrencileri arasında yapılan Vergi konulu resim yarışmasında Atatürk İlkokulu öğrencilerinin ilk 3 dereceye girmesi dikkat çekti. Yarışmada birinci olan Selen Çetin dizüstü bilgisayar, ikinci olan Deniz Ekiz fotoğraf makinesi, üçüncü olan Göknur Beyza Ayvaz da tablet bilgisayar ile ödüllendirildi.
    
     Muhabir: Kenan Türkseven
     Yayıncı: Dilek Sezen
<< Önceki Haber Sinopta vergi rekortmenleri ödüllendirildi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER