Şırnakta askerleri taşıyan aracın devrilmesi

Şırnakta askerleri taşıyan aracın devrilmesi -Uluderede 9 asker ve 1 geçici köy korucusunun şehit olduğu kazaya ilişkin adli ve idari soruşturma başlatıldığı bildirildi -Kazada şehit olan köy korucusu toprağa verildi


ŞIRNAK (A.A) - Şırnakın Uludere ilçesinde 9 asker ve 1 geçici köy korucusunun şehit olduğu kazaya ilişkin adli ve idari soruşturma başlatıldığı bildirildi.
     Uludere Kaymakamlığına vekalet eden Beytüşşebap Kaymakamı Selim Baydaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Betonpınar üs bölgesinden Gülyazı köyüne gitmekte olan askerleri taşıyan Mehdi Tosun yönetimindeki 73 M 0117 plakalı sivil minibüsün Gülyazı köyü yakınlarında direksiyon hakimiyetini kaybederek devrilmesi sonucu 9 asker ve 1 köy korucusunun şehit olduğunu hatırlatarak olayla ilgili idari soruşturma başlatıldığını söyledi.
     Bu arada, Uludere Cumhuriyet Savcılığınca da olayla ilgili adli soruşturma başlatıldığı bildirildi.
    
     -Şehit korucu toprağa verildi-
    
     Öte yandan, helikopterle Gülyazı Tugay Komutanlığına getirilen şehit köy korucusu Mehdi Tosunun cenazesi, yakınları tarafından alınarak evine götürüldü. Tosunun naaşı cenaze namazının kılınmasının ardından köy mezarlığında toprağa verildi.
     Törene askeri erkan, şehidin yakınları ve vatandaşlar katıldı.
    
     Muhabir: Cafer Balık-Nail Kadırhan / Özgür Ayaydın
     Yayıncı: İrfan Cemiloğlu/A. Fatih Tekcan
<< Önceki Haber Şırnakta askerleri taşıyan aracın devrilmesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER