Şırnaktaki deprem

Şırnaktaki deprem -Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı Deprem Dairesi Başkanı Dr. Nurlu: Şu anda durum kontrol altında. Herhangi bir yaralı ve ölü bilgisi yok


GÜMÜŞHANE (A.A) - Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı Deprem Dairesi Başkanı Dr. Murat Nurlu, Şırnakta yaşanan depremle ilgili olarak şu anda her şeyin kontrol altında olduğunu belirterek, Herhangi bir yaralı ve ölü bilgisi yok dedi.
     Nurlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Şırnakın Silopi ilçesinde 5.5 büyüklüğünde bir deprem meydana geldiğini anımsattı.
     Depremin derinliğinin 14 kilometre civarında olduğunu ifade eden Nurlu, şunları söyledi:
     Bu depremin etkilediği en yakın yerleşim yerleri Silopi ilçemize bağlı Ovaköy, Buğdaylı, Çiftlik köyü, Ortaköy ve Aktepe. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığınca (AFAD) yapılan çalışmalar sonucunda çok şükür bir hasara rastlanmadı. Yalnız Şırnakta bir caminin minaresi yıkıldı. Bunun dışında yine AFAD Başkanlığının yürütmüş olduğu çalışmalar ve illerdeki Afet ve Acil Durum Müdürlüklerinin yapmış olduğu çalışmalarda şu an durum kontrol altında.
     Depremden sonra yaklaşık 4 küçük artçı deprem meydana geldiğini kaydeden Nurlu, AFAD Başkanlığının işletmiş olduğu ulusal deprem gözlem ağı tarafından elde edilen bilgiler bunlar. Bu bilgiler doğrultusunda beklenebilecek artçılar bunlar. Depremden iki dakika önce 4 büyüklüğünde bir deprem meydana geliyor. Şu anda durum kontrol altında. Geçmiş olsun, herhangi bir yaralı ve ölü bilgisi yok. Bu bilgiler AFAD Başkanlığı Müdahale Dairesi Başkanlığı tarafından sürekli kontrol ediliyor diye konuştu.
    
     Muhabir : Osman Yetim - İbrahim Özdemir / Asena Akçay
     Yayıncı: Murat Kaban
<< Önceki Haber Şırnaktaki deprem Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER