Şırnak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Akmaz:

Şırnak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Akmaz: -Engelliler gelebilecek afetlerin önünde birer paratonerdir


ŞIRNAK (A.A) - Şırnak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Akmaz, Engelliler gelebilecek afetlerin önünde birer paratonerdir dedi.
     Şırnak Üniversitesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Prof. Dr. Akmaz, İdil ilçesindeki özel bir eğitim ve rehabilitasyon merkezince 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla düzenlenen etkinlikte, toplumda herkesin her an engelli olabileceğini belirtti.
     Üniversite olarak engellilere yönelik tüm faaliyetlere destek vermeye hazır olduklarına değinen Akmaz, şunları kaydetti:
     Toplum, engellilere çok şey borçlu. Engellilere kendimize verdiğimiz değerden daha fazlasını vermek zorundayız. Engelliler gelebilecek afetlerin önünde birer paratonerdir. Özellikle zihinsel engellilerimiz, topluma gelebilecek her türlü afetin önünde adeta birer paratoner işlevi görmektedir. Her türlü afetin önlenmesinde onların payı büyük. Bundan dolayı onlar bize değil, biz onlara emanetiz. Engelli kardeşlerimiz adına yapılacak bütün etkinliklerde üniversite olarak hangi görev verilirse yapmaya hazırım. Yeter ki engelli kardeşlerimize mutlu yaşayabilecekleri bir çevre ve bir dünya bırakalım. Engellilerimize olan vefa borcumuzu biraz da olsa ödemek için düzenleyeceğimiz Cudi Sempozyumunda engellilerin yaptığı resim ve el sanatları ürünlerinden oluşan bir sergiye yer vermeyi düşünüyoruz.
     Prof. Dr. Akmaz, daha sonra engellilerce yapılan ürünlerden oluşan sergiyi gezerek, engelli ikiz kardeşlerin yaptığı 5 resmi satın aldı.
     Etkinliğe İdil Kaymakamı Muhammed Mustafa İmamoğlu, İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Kara ile çok sayıda engelli ve aileleri katıldı.
     Muhabir: Cafer Balık / Sema Kaplan
     Yayıncı: Murat Taydaş
<< Önceki Haber Şırnak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Akmaz: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER