Siste kayak keyfi

Siste kayak keyfi -Ladik Akdağ Kayak Merkezinde bu yıl kar yağışının az olması nedeniyle kayak yapamayan vatandaşlar, 2 gündür yağan karın ardından kayak merkezine akın etti. Sisten dolayı görüş mesafesinin 1-2 metreye k


SAMSUN (A.A) - Samsun Ladik Akdağ Kayak Merkezinde bu yıl kar yağışının az olması nedeniyle kayak yapamayan vatandaşlar, 2 gündür yağan karın ardından kayak merkezine akın etti. Sisten dolayı görüş mesafesinin 1-2 metreye kadar düşmesine aldırmayan vatandaşlar karın keyfini çıkardı.
     Ladik Akdağ Kayak Merkezinde aylardır beklenen kar yağışının dün başlaması ve merkezin kar tutması kayak sevenleri sevindirdi. Sömestr tatilini fırsat bilen vatandaşlar, kayak merkezine akın etti. Sis nedeniyle görüşme mesafesinin 1-2 metreye düştüğü kayak merkezinde vatandaşlar, karın keyfini çıkardı.
     Türkiye Kayak Federasyonu Samsun İl Temsilcisi Sedat Kadağan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2012-2013 kar sezonunun iyi başlamadığının söyledi. Bu sezon kar yağışının geciktiğini belirten Kadağan, şunları kaydetti:
     Kar yağışının gecikmesi ve kar yağdığı zaman ise lodos çıkması kayak merkezindeki karı tutamamamız nedeniyle verimli bir sezon olmadı. Türkiyenin tüm kayak merkezleriyle irtibat halindeyiz aynı sorun diğer kayak merkezlerinde de yaşandı. Yani tamamen doğal şartlardan dolayı istediğimiz seviyede vatandaşlarımızı kaydıramadık. Aralık ayına kadar kar bekledik. Ancak Ocak ayının 3. haftasında yağdı. Kar kalınlığı 1 metreye ulaşmasına rağmen lodostan dolayı bu karı tutamadık. Bu sadece bizim sorunumuz değil, Uludağ, Kartalkaya, Palandöken ve Erciyes kayak merkezlerinde de aynı şeyler yaşandı.
     Kayak Federasyonu her yıl düzenlediği il birinciliği yarışlarını kar olmaması nedeniyle güçlükle gerçekleştirebildiklerini ifade eden Kadağan, Yarışları kısa pislerde yaptık. 2 gündür yağan kar kayak merkezimizi yeniden hareketlendirdi. Okulların tatil olması nedeniyle özelikle hafta sonu çok yoğun olan kayak merkezimiz hafta içi de tamamen doldu. Vatandaşlarımız aşırı derece sis olması ve görüş mesafesinin 1-2 metreye düşmesine rağmen kayak yapmaktan vazgeçmedi. Biz sisin günü birlik olduğunu bildiğimiz için sorun etmiyoruz ama önümüzdeki günlerde yine lodos bekliyoruz. Kar tutmak için sabaha kadar ezme ve sıkıştırma çalışması yapmamıza rağmen çok sert esen lodos bizim belimizi büküyor şeklinde konuştu.
    
     Muhabir: İlyas Gün
     Yayıncı: Hüseyin Likoğlu

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER