SİTEGİAD Başkanı Altıntaş:

SİTEGİAD Başkanı Altıntaş: -Siteler OSB için meclis gereğini yapmalıdır


ANKARA (A.A) - Siteler Genç İşadamları Derneği (Siteler GİAD) Başkanı Umut Önder Altıntaş, Ankara Mobilyacılar Sitesinin Organize Sanayi Bölgesi (OSB) kapsamına alınması yönünde bugüne kadar gösterilen çabaların sonuçsuz kaldığını belirterek, Siteler OSB için meclis gereğini yapmalıdır dedi.
     Altıntaş, yaptığı yazılı açıklamada, Ankara Sitelerin Türkiyenin en büyük mobilya üretim merkezi olduğunu anımsatarak, bölgenin OSB statüsüne alınması konusunu daha önce defalarca gündeme getirdiklerini ifade etti.
     Ankara Milletvekili Sinan Aygün tarafından TBMMye verilen yasa teklifinin kendilerini yeniden umutlandırdığını da kaydeden Altıntaş, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
     Siteler OSB için meclis gereğini yapmalıdır. Bu konuda parti farkı gözetmeksizin tüm bölge milletvekillerimizi birlikte hareket etmeye çağırıyoruz. Ankara Mobilyacılar Sitesinde 6 bin civarında işletme, yaklaşık 30 bin çalışanıyla faaliyet gösteriyor. Türk ekonomisine önemli katkılarda bulunan, binlerce kişiyi istihdam eden Sitelerin üretim kapasitesi ve pazar payının artması, bölgesel kalkınmaya ivme kazandırması için OSBye şiddetle ihtiyaç var. Sitelerin OSB kapsamına alınmasıyla birlikte ileri teknolojiyle üretimin, üretim artışı için büyük önem taşıyan kümelenmelerin önü açılacak, bölge esnafı OSBlere verilen kredi ve teşviklerden yararlanabilecek, altyapı sorunlarımız büyük oranda giderilecektir.
    
     Muhabir: İbrahim Yılmaz
     Yayıncı: Hamdi Ateş
<< Önceki Haber SİTEGİAD Başkanı Altıntaş: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER