Sivasta dolandırıcılık

Sivasta dolandırıcılık -Bir vatandaşın dolandırılmasıyla ilgili Mersinde iki kişi yakalandı


SİVAS (A.A) - Sivasta bir vatandaşın dolandırılmasıyla ilgili Mersinde iki kişi yakalandı.
     Sivas Valiliğinden yapılan yazılı açıklamaya göre, bir vatandaş, 3 Aralıkta dolandırıldığını belirterek, polise başvurdu. Müşteki, iş yerini telefonla arayarak kendisini polis olarak tanıtan bir kişinin, kendisine ve babasına ait kimlik, banka ve kredi kartı bilgilerinin örgüt tarafından ele geçirildiğini belirterek, bu kapsamda operasyon düzenleyeceklerini söylediğini aktardı.
     Yaptıkları görüşme sonrasında, bu kişinin verdiği hesaba aynı gün 3 sefer para yatırdığını anlatan müşteki, zararının 46 bin 200 lira olduğunu belirterek, kendisini dolandıran kişiden şikayetçi oldu.
     Yapılan çalışmalar sonucunda, Mersin İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekiplerince, olayla ilgili M.C. ve H.B. aynı gün yakalandı. Firari şüphelilerin ise yakalanması için çalışmaların devam ettiği bildirildi.
     H.Bnin hesabına yatırılan 41 bin liranın müştekiye iade edilmek üzere nöbetçi savcının talimatıyla muhafaza altına alındığı ve konuyla ilgili tahkikatın devam ettiği belirtildi.
     Kendilerini polis, savcı ve asker olarak tanıtan şahısların, vatandaşlardan kendilerine kontör ve para göndermesini sağlayarak dolandırıcılık yaptıkları kaydedilen açıklamada, vatandaşların samimi duygularından istifade ederek kendilerine haksız kazanç sağlayan bu tür kişilere karşı duyarlı olunması istenildi.
     Açıklamada, Vatandaşlarımızın, tanımadıkları kişilere kesinlikle güvenmemeleri, kimlik bilgilerini vermemeleri ve durumu derhal yetkili mercilere bildirmeleri hususu kamuoyunun bilgisine sunulur denildi.
    
     Muhabir: Serhat Zafer
     Yayıncı: Ahmet Ekici
<< Önceki Haber Sivasta dolandırıcılık Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER