Sivasta kentsel dönüşüm

Sivasta kentsel dönüşüm -Eski Sanayi Çarşısında toplanan esnaf adına konuşan Dirlik: -630 iş yeri bulunan Eski Sanayi Çarşısında 120 iş yeri sahibi belediye ile anlaştı -Belediye Başkan Yardımcısı Uzun: -430 iş yeri sahi


SİVAS (A.A) - Sivasta, Kentsel Dönüşüm Projesinin yürütüldüğü Eski Sanayi Çarşısında toplanan esnaf, basın açıklaması yaptı.
     Grup adına konuşan Servet Dirlik, 630 iş yeri bulunan Eski Sanayi Çarşısında 120 iş yeri sahibinin belediye ile anlaştığını geriye kalanların ise anlaşma yapmadığını belirtti.
     Belediye Başkanı Doğan Ürgüp ve başkan yardımcılarının esnafların yüzde 75i ile anlaştık diye açıklama yaptığını, bunun doğru olmadığını savunan Dirlik, Bunların hepsi yalan, yanlış ve talihsiz açıklamalardır. Ayrıca Belediye Başkanı, Eski Sanayi Çarşısı esnafından helallik istemiş, biz hakkımızı helal etmiyoruz diye konuştu.
     Açıklama sırasında, polis ekipleri güvenlik önlemi alırken gurup olaysız şekilde dağıldı.
    
     -Belediye başkan yardımcısı-
    
     Sivas Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Muaz Uzun, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Eski Sanayi Çarşısındaki 630 iş yerinden 430unun sahipleriyle anlaştıklarını bildirdi. Bunlardan 370inden muvafakatname aldıklarını, 60ının ise tapusunu belediyeye devrettiğini açıkladı.
     Toplamda, bazı iş yerlerine birden fazla kişinin ortaklığının olması dolayısıyla, iş yeri sahibi olarak gözüken bin 232 kişiden 728 tanesinden muvafakatname aldıklarını dile getiren Uzun, 97 kişinin de tapusunu belediyeye devrettiğini söyledi.
     Uzun, 36 kişinin ise tapuyu belediyeye devretmek üzere müracaatta bulunduğunu sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: Serhat Zafer
     Yayıncı: Cemal Coşkun
<< Önceki Haber Sivasta kentsel dönüşüm Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER