Sivastan kısa kısa

Sivastan kısa kısa -AK Parti Sivas İl Başkanı Kuru, Mevlit Kandili dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı -Suşehri ilçesinde menengiç ağaçlarında aşılama çalışması tamamlandı


SİVAS (A.A) - AK Parti Sivas İl Başkanı Burhanettin Kuru, Mevlit Kandili dolayısıyla mesaj yayımladı.
     Kuru, mesajında, Mevlit Kandilinin, Hz. Muhammedin sunduğu bütün değerleri, yol gösterici öğütleri anlama ve bu anlayışla yaşama zamanı olduğunu belirtti.
     Bu değerleri fark etmek ve onları yaşanan bir hayat haline getirebilmenin temel hedef olması gerektiğini ifade eden Kuru, şunları kaydetti:
     Hazreti Muhammed doğruluk, nezaket, güvenirlik, adalet, hoşgörü ve cömertlik gibi davranışlarıyla insanlara örnek olmuştur. Peygamber efendimizin güzel ahlakla yoğrulmuş hayat tecrübesini araştırmaya, ondan yararlanmaya her zaman olduğu gibi bugün de çok ihtiyacımız vardır. O insanlığa Allahın en mükemmel ve son dini olan İslamiyeti tebliğ etmiştir. Onun doğumunu anmaktaki asıl maksat, evrensel olan risaletini, yüksek ahlakını, faziletini, adalet ve doğruluğunu hatırlamak ve bunları hayatımıza uygulama azmini tazelemektir. Ellerin duaya uzandığı, sinelerin dostlara açıldığı, gözlerin masumiyet aradığı bu mübarek günde, tüm duaların kabul olması temennisiyle tüm din kardeşlerimizin Mevlit Kandilini tebrik eder, hayırlara ve Peygamber ahlakına yönelmesine vesile olmasını yüce Allahtan dilerim.
    
     -Suşehrinde aşılama çalışmaları-
    
     Suşehri ilçesinde menengiç ağaçlarında aşılama çalışması tamamlandı.
     Suşehri Kaymakamı Mehmet Demiral, yaptığı yazılı açıklamada, menengiç ağaçlarına Antep Fıstığı Aşılama Projesinin geçen yıl Ekim ayında tamamlandığını belirtti.
     Projenin 5 yılda tamamlandığını ifade eden Demiral, 50 bin adet ağacın aşılandığını bildirdi. Demiral, Günlüce, Akıncı, Gökçeken ve Arpacı köylerinde uygulanan projenin çiftçiler açısından da önemli olduğunu kaydetti.
     Badem ağaçlarının aşılanması işleminin de Ekim 2012de tamamlandığını ifade eden Demiral, 10 bin yabani badem ağacının aşılandığını vurguladı. Demiral, 2013 yılında ilçe merkezi ve uygun köylerde altın çilek üretmeyi hedeflediklerini de bildirdi.
    
     Muhabir: Faruk Kara
     Yayıncı: Önder Felek
<< Önceki Haber Sivastan kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER