Sivas Kent Konseyinden Sivasspora destek

Sivas Kent Konseyinden Sivasspora destek -Kent Konseyi Başkanı Haste: Özellikle son maçlarda Sivasspora yönelik hatalı hakem kararlarının üst üste gelmesi, hatadan ziyade kasıt varmış gibi algılara neden olmaktadır


SİVAS (A.A) - Sivas Kent Konseyi Başkanı Mustafa Haste, Spor Toto Süper Ligde özellikle son maçlarda hakemlerce Sivassporun aleyhine hatalı kararlar verildiğini öne sürerek, bu kararların üst üste gelmesinin hatadan ziyade kasıt varmış gibi algılara neden olduğunu savundu.
     Haste, Sivas Kent Konseyi Yürütme Kurulu adına yaptığı yazılı açıklamada, spor camiasında son günlerde sıkça tartışılan hakem hatalarının, sonucu etkiler hale geldiğini savunarak, büyük fedakarlık ve emeklerle yaşatılan Anadolu takımlarının şehirler için çok değerli olduğunu vurguladı.
     Kalkınmanın ve sosyal hayatın gelişmesinin en önde gelen lokomotifinin de futbol takımları olduğuna dikkati çeken Haste, son maçlarda Sivasspora yönelik hakem hataları yapıldığını öne sürdü.
     Hakemlerin de insan olduğunun ve hata yapabileceğinin bilincinde olduklarını belirten Haste, fakat bu hataların süreklilik arz etmemesi, emeğe saygı sınırını aşıp, telafi edilemeyecek boyuta ulaşmaması gerektiğini ifade etti.
     Özellikle son maçlarda hakemlerce Sivassporun aleyhine hatalı kararlar verildiğini öne süren Haste, hatalı kararların üst üste gelmesinin hatadan ziyade kasıt varmış gibi algılarına neden olduğunu savunarak, şunları kaydetti:
     Anadoluda yaşayan insanlar, sporseverler ve taraftarlarda Anadolu kulüpleri maalesef gözden çıkarılmış düşüncesi artarak hakim olmaya başlamıştır. Anadolu kulüplerinin hocalarının Maça çıkarken hakemlerden korkuyoruz beyanatlarını vermeye başlamaları, Türk sporu adına büyük bir infial hissini uyandırmaktadır.
     Sivas Kent Konseyinin kente sahip çıkma, aktif katılım ve çözümde ortaklık ilkeleri doğrultusunda, Sivası sürdürülebilir geleceğe taşımak amacıyla şehirde faaliyet gösteren sendika, meslek odaları, vakıf ve derneklerin birlik ve ortaklık yapısı olarak şekillendiğini vurgulayan Haste, Hataların en aza indirgendiği, seyir zevki ve sportmenliğin ön plana çıktığı, liglerimizin değer kazandığı daha güzel günlere hepimizin katkı koymasını ve sorumlu olmasını bekliyor ve arzu ediyoruz ifadelerini kullandı.
    
     Muhabir: Serhat Zafer
     Yayıncı: Ahmet Ekici
<< Önceki Haber Sivas Kent Konseyinden Sivasspora destek Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER