Sivas ve Başbağlar olaylarının yeniden sorgulanması

Sivas ve Başbağlar olaylarının yeniden sorgulanması istendi


KAYSERİ (A.A) - MAZLUMDER Şube Başkan Vekili Ahmet Taş, 1992de Sivas ve Başbağlarda yaşanan olayların yeniden sorgulanması gerektiğini bildirdi.
     Taş, yaptığı açıklamada, bu davayla ilgili adil bir yargılanma yapılmadığını öne sürerek, birçok insan müebbet hapis dahil ağır cezalara çarptırıldığını, ölenlerin yakınlarının gerçek failler bulunması ve olayın aydınlatılması için 20 yıldır beklediğini kaydetti.
     Olayın yaşandığı günden beri kamuoyunun yanlış yönlendirildiğini savunan Taş, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
     Özellikle son aylarda basın yayın organlarında çıkan haberler o dönemde değişik devlet kurumlarında görev almış emniyet ve yargı mensubu ile diğer tanıkların verdiği bilgiler ışığında Sivas ve Başbağlarla ilgili sorgulamaların ve mahkumiyetlerin adaletsiz, haksız ve emirle düzenlenen raporlar doğrultusunda, şaibeli sorgulama ve kararlar olduğu, olaylarla alakası olmayan masum insanların mahkum edildiği, 20 yıla yakın zamandır suçlu ilan edilip hapislerde çürütüldüğü iddiaları kamuoyunu işgal etmektedir. Adaletin sağlanması için TBMMde hukuki düzenlemeler yapılmalı, Sivas ve Başbağlar dosyaları yeniden açılarak gerçek failler bulunup adalet önünde hesap sorulmalıdır.
    
     Muhabir: Sercan Küçükşahin
     Yayıncı: Mustafa Yıldız
<< Önceki Haber Sivas ve Başbağlar olaylarının yeniden sorgulanması Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER