Soğuklara brandalı çözüm

Soğuklara brandalı çözüm -Muşta bazı vatandaşlar, etkisini artıran soğuk havaya karşı ev ve araçlarını brandayla kapatarak korumaya çalışıyor


MUŞ (A.A) - Muşta bazı vatandaşlar, etkisini artıran soğuk havaya karşı ev ve araçlarını brandayla kapatarak korumaya çalışıyor.
     Kent merkezi ve ilçelerde etkili olan soğuk hava, vatandaşları tedbir almaya yöneltti. Hava sıcaklığının sıfırın altında olduğu kentte, bazı vatandaşların, evlerinin etrafını ve araçlarının üzerini branda ile çevirmesi dikkat çekti.
     Özellikle yaz mevsiminde tarlalarda kullandıkları traktörlerin üzerini kapatarak soğuklardan korumaya çalışan vatandaşlar, sıcaklığın geceleri eksi 15 dereceye kadar düştüğü kentte ev ve araçların donmasını önlemek amacıyla her kış aynı metodu uyguladıklarını belirtti.
     Vatandaşlardan Vahdettin Şirvan, evlerindeki ısı kaybını önlemek için etrafını naylonlarla ve brandayla çevrelediklerini vurgulayarak, bu yöntemle ısı kaybını en aza indirdiklerini ifade etti.
     Devlet Meteoroloji İşleri Muş İl Müdürlüğü yetkilileri de hava sıcaklığının önümüzdeki günlerde birkaç derece daha düşeceğini bildirerek, vatandaşları don ve buzlanmaya karşı uyardı.
    
     Muhabir: Sabri Yıldırım / Fahrettin Gök
     Yayıncı: Levent Harman
<< Önceki Haber Soğuklara brandalı çözüm Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER