Sokağa turist akını sağlayan 30 yıllık

Sokağa turist akını sağlayan 30 yıllık motosiklet... -Ege kıyısının turizm merkezlerinden olan Ayvalıkta bir antikacı tarafından betonla yere sabitlenen ve lila renge boyanan 30 yıllık motosiklet, bölge turizmine adeta renk kattı -Tek


BALIKESİR (A.A) - Zafer Akpınar - Ege kıyısının turizm merkezlerinden olan Ayvalıkta bir antika dükkanı sahibi tarafından betonla yere sabitlenen ve lila renge boyanan 30 yıllık motosiklet, bölge turizmine adeta renk kattı. Motosikletin bulunduğu sokağa turistlerin ilgisi arttı.
     Bir süre önce İstanbuldan Ayvalıka gelen Tahsin Selçuk, Palabahçe mevkisindeki 23 Nisan Caddesi 14. Sokakta antika dükkanı işletmeye başladı.
     Belirli aralıklarla dükkanı açıp ilginç ürünleri beğeniye sunan Selçuk, sokağa ilgiyi artıran farklı bir çalışmaya imza attı.
     Yaklaşık 30 yıllık motosikletinin motorunu söken, gövdesi, lastik ve jantlarını lila renge boyayan Selçuk, aracı, betonla yere sabitledi.
     Güzel görüntü oluştursun diye yapılan bu çalışma, adeta sokağın bilinirliğini ve yöreye ilgiyi artırdı. Lila renkli motosikletin tekerlerinin bir bölümüyle heykel gibi betona gömülü olduğunu duyan birçok kişi ile bölgedeki yerli ve yabancı turistler de sokağa akın ediyor. Ziyaretçiler, motosikletin yanında hatıra fotoğrafı çektiriyor, görüntüler alıyor.
     Özellikle yaz aylarında dükkanını açan Selçukun ön ve arkasına taktığı sepetlere çiçekler yerleştirerek daha güzel bir görüntü oluşturduğu motosikletle, yeni evlenen çiftler de gelin ve damatlık giysileriyle fotoğraf çektiriyor.
    
     -Kahvehanenin müşterisi bile arttı-
    
     Motosikleti görmek için gelenler, sokakta bulunan kahvehanenin işlerini de artırdı. Kahvehane sahibi Mustafa Kaçak, motosikletten ve artan müşteriden oldukça memnun.
     Sokakta oturan vatandaşlar, heykel motosiklet olarak niteledikleri eski ulaşım aracına ilişkin, İlk önce burayı kazdılar ardından motosikleti içine koyup beton döktüler. Böyle ağaç gibi kaldı. Bakmak için gelenler oluyor hatta bazıları üzerine oturup, fotoğraf çektiriyor dediler.
     Mahalle sakinlerinden Suat Kaçak, sokağa, bir süs ve çiçeklik olarak yerleştirilen motosikletin sokağa renk kattığını, turistlerin ilgisini çektiğini belirterek, bu kadar ilgiye kendilerinin şaşırdığını anlattı.
     Sadık Abay ise işletme sahibinin enteresan şeyler yaptığını, bunun da onlardan birisi olduğunu belirterek, Palabahçeye gelip motosikleti görenler çok enteresan buluyorlar. Dışarıdan gelen turistler, üzerinde ve yanında fotoğraf çektiriyorlar. Motosiklet, mahallenin reytingini bir hayli artırdı diye konuştu.
    
     Yayıncı: Kamuran Akkuş
<< Önceki Haber Sokağa turist akını sağlayan 30 yıllık Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER