Sokakların güvenliği onlardan soruluyor

Sokakların güvenliği onlardan soruluyor -Polis teşkilatı içinde mağdur vatandaşa uzanan ilk el olma özelliğiyle öne çıkan Asayiş Ekipler Amirliğinin çalışmalarını AA görüntüledi -155 Polis İmdat Hattına gelen çağrıların neredeyse


ADANA (A.A) - Aykut Ünlüpınar / Volkan Kaşik - Adanada görev yapan Asayiş Şube Müdürlüğüne bağlı Asayiş Ekipler Amirliğinde görevli polisler, kentin sokaklarını 24 saat gözetim altında tutarak, huzur ve güvenliğin temelini oluşturuyor.
     Polis Teşkilatı içinde mağdur vatandaşa uzanan ilk el olma özelliğiyle öne çıkan Asayiş Ekipler Amirliği, kapılarını AAya açtı.
     Asayiş Ekipler Amirliği ekipleri 7 gün 24 saat, tüm mevsim koşullarında sokaklarda ekip araçlarının yanı sıra gerek motosiklet gerekse yaya devriyeler halinde görev yaparak huzuru sağlıyor.
     Kent sokakları, cadde ve bulvarlar ile halkın yoğun olduğu dinlenme alanları, alışveriş merkezi çevrelerinde devriyeye çıkan ekipler, sık sık yol kontrolleri yaparak, araçlardaki suç unsurları ve aranan şahısları yakalıyor.
     Ekipler, 155 Polis İmdat Hattına gelen çağrıların neredeyse tamamına ilk müdahale eden birim olarak suçlulara göz açtırmazken, vatandaşlara da güven veriyor.
     Hava koşullarına aldırış etmeden görevlerini sürdüren ekipler, yoğun yağmur altında da kentin giriş ve çıkışında kurdukları kontrol noktalarında denetimlerini aralıksız sürdürüyor. Ekipler, günlük ortalama 600 ihbarı değerlendirerek, vatandaşlarla birebir görüşüp, şüphelilerin yakalanmasında aktif rol oynuyor.
     Son 4 ayda 4 bin 717 aranan şahsı yakalayan ekipler, 273 ruhsatsız tabanca, 119 ruhsatsız tüfek, 139 kurusıkı tabanca, 991 kilogram esrar, 2 kilo 160 gram eroin, 885 bin 783 paket kaçak sigara ele geçirdi. Hırsızlık zanlılarına da göz açtırmayan ekipler, bu süreçte 470 hırsızlık olayına müdahale ederken, 2 bin 128 kişiye Kabahatler Kanunu kapsamında işlem yaptı.
     Adanada Asayiş Şube Müdür Yardımcısı Cihat Şireli sorumluluğunda Asayiş Ekipler Amirliğinde 3 komiser, 9 komiser yardımcısı 576 ekip memuru, 83 motosikletli polis görev yapıyor. Ekipler kentte 58 otomobil ve 31 motosikletle hizmet veriyor.
    
     -Suçluların korkulu rüyası-
    
     Asayiş Ekipler Amirliği içinde ise Yunus olarak adlandırılan Motosikletli Polis Timleri ön plana çıkıyor. Hızlı, atik, manevra kabiliyeti yüksek motosikletle hizmet veren timler, suçluların korkulu rüyası oluyor.
     Timler gönüllülük esasına dayalı olarak, Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından açılan kursu başarıyla tamamlayan polislerin arasından seçiliyor.
     Memurlarda 28 yaş zorunluluğu bulunan Yunus timleri, 5 haftalık ileri sürüş teknikleri, motosiklet üzerinde silah kullanım teknikleri gibi konularda eğitim alıyor. Bu eğitimin 4 haftasını teorik eğitimler oluştururken, Yunus timleri bir hafta süresince de kullanacakları motosikletle uygulamalı eğitim yapıyor.
     Özellikle kentin yoğun trafiğinde olaylara müdahale etme konusunda otomobilli ekiplere göre daha hızlı olan Yunus timleri, kapkaç gibi olaylara anında müdahale ederek, aldıkları eğitimle kimi zaman motosikletten atlayarak suçluyu etkisiz hale getirebiliyor.
     Her gün saat 10.00da göreve başlayıp, 23.00de görevini tamamlayan Yunus timleri, motosikletlerinin bakımını da özenle yapıyor. Motosikletli timler, kıyafetleri ve kullandıkları gözlüklerle, diğer ekiplerden farklı bir görüntü oluşturuyor.
    
     Yayıncı: İsa Sansar
<< Önceki Haber Sokakların güvenliği onlardan soruluyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER