Somalili öğrenciler okulu terk etti

Somalili öğrenciler okulu terk etti -Türkiye Diyanet Vakfı ve Milli Eğitim Bakanlığı işbirliği ile Kaman Tarım Meslek Lisesine yerleştirilen 13 Somalili öğrenciden 3ü pasaportlarını alarak okulu derk etti -Öğrencilerden 4ü de eğit


KIRŞEHİR (A.A) - Türkiye Diyanet Vakfı ve Milli Eğitim Bakanlığı işbirliği ile Kaman ilçesindeki Türk Telekom Tarım Meslek Lisesine yerleştirilen 13 Somalili öğrenciden 3ü pasaportlarını alarak okulu derk etti.
     Eğitime devam eden Somalili öğrencilerden 4ü daha, eğitim almak istemediklerini belirten dilekçe vererek okul idaresinden pasaportlarını istedi.
     Kırşehir Milli Eğitim Müdürü Erdoğan Ayata, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 3 öğrencinin pasaportlarını alarak okulu derk ettiklerini doğruladı.
     Öğrencilerin Türkiyede bulunduklarının tahmin edildiğini ifade eden Ayata, sadece Kamandaki okulda değil, Türkiyenin başka illerindeki okullarda eğitim almaları için gelen Somalili öğrencilerin okullarını terk ettikleri bilgisini aldıklarını söyledi.
     Kamandaki okuldan ayrılan öğrencilerin, 17, 18 ve 20 yaşlarında olduğunu dile getiren Ayata, okul terk edenlerin Yunanistan üzerinden Avrupaya iltica etme düşüncesinde oldukları bilgisine ulaştıklarını belirterek, şöyle dedi:
     Türkiye genelinde Somaliden gelen öğrenciler konusunda sıkıntı var. Bizim okulumuzda da 3 öğrenci, pasaportlarını okul idarecilerinin odasından habersiz bir şekilde alarak okulu terk etmişler. 4ü de, eğitim almak istemediklerini, pasaportlarını istediklerini belirten dilekçe yazmışlar. Biz, durumu Milli Eğitim Bakanlığına yazı ile bildirdik. Yaşları büyük olan bu çocukların eğitimle fazla bir alakaları yok. Avrupaya iltica etmek için Türkiyeyi basamak olarak kullanmak istiyorlar.
    
     Muhabir: Abdullah Yıldız
     Yayıncı: İsmail İçer
<< Önceki Haber Somalili öğrenciler okulu terk etti Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER