Somalili öğrenciler tatilde de ders başında

Somalili öğrenciler tatilde de ders başında


KAYSERİ (A.A) - Özel Kılıçaslan Liseleri-nde eğitim gören Somalili ve Kongolu öğrenciler, yarıyıl tatilinde de eğitime devam ettikleri bildirildi.
     Özel Kılıçaslan Liseleri Müdür Yardımcısı Cumhur Çetin, yaptığı açıklamada, yaklaşık iki yıl önce Kimse Yok Mu Derneği tarafından Kayseri-ye getirilen öğrencilerin, iyi derecede Türkçe ve İngilizce bildiklerini söyledi.
     Okula geldikten sonra özel ve yoğunlaştırılmış bir eğitime tabi tutulan öğrencilerin şu anda Türk öğrencilerin seviyelerine ulaşmış durumda olduklarını ifade eden Çetin, ülkelerinin geleceği adına büyük umut bağlanan Somalili ve Kongolu öğrencilerin bununla yetinmeyerek tatilde de ders görmeye devam ettiklerini kaydetti.
     Çetin, şunları kaydetti:
     Öğrencilerimizin okul ihtiyaçları yönetim kurulumuz tarafından, uçak biletleri de Kimse Yok Mu Derneğince karşılanıyor. Öğrencilerimiz ailelerini çok özlemelerine rağmen Somali ve Kongo-ya tatile gönderme teklifimize sıcak bakmayarak ders çalışmaya karar verdiler. Fedakar öğretmenlerimiz de öğrencilerimize özellikle sayısal derslerde yaklaşık 10 gündür ek ders veriyorlar. Bu çocuklar öğretmenlik, doktorluk ve mühendislik gibi meslekleri tercih ederek ülkelerinin geleceğini şekillendirecekler.
     Somalili öğrencilerden Eyüp Ali Hassan ise, Türkiyedeki eğitimimiz sonucu alacağımız lise ve üniversite diplomalarının dünyaya açılan bir yönü var. Buradan alacağımız diploma, dünyanın her yerinde geçerli olacak. Bu diploma sayesinde ülkemizin geleceği adına büyük başarılara imza atacağız diye konuştu.
    
     Yayıncı: Orhan Canbulatel
<< Önceki Haber Somalili öğrenciler tatilde de ders başında Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER