Sorgunda kavun hasadı başladı

Sorgunda kavun hasadı başladı


YOZGAT (A.A) - Sorgunda bu yıl ilk kez ekilen kavunların hasadı başladı.
     Sorgun İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Murat Türkmen, Sorgunda alternatif ürün çeşitliliğini artırmak amacıyla yeni ürünlerin ekiminin yapıldığını, bu bağlamda bu yıl ilk kez deneme amaçlı kavun ekimi yapıldığını belirtti.
     Türkmen, Sorgunda sadece tahıl ve bahçe ürünleri ekimi yapıldığına dikkat çekerek, Sorgunun yeraltı suları bakımından iyi durumda olduğunu, ancak bu suların bilinçli kullanılması gerektiğini söyledi.
     Türkmen, salma sulama sistemi ile sulamanın hem su kaynaklarını azalttığını, verimi düşürdüğünü hem de toprağı çoraklaştırdığını dile getirerek Bizlerin görevi en uygun sulama sistemiyle en iyi ve en kaliteli ürünleri alarak çiftçilerimizin kazançlarını artırmak. Geçtiğimiz yıl karpuz ve çekirdeklik kabak ekimi yaptırmıştık. Çok iyi sonuçlar aldık. Bu yıl bunların yanı sıra kavun ve patates ekimi yaptırdık. 17 bin adet kavun fidesi getirerek çiftçilerimize dağıttık. 50 dekar alana diktirdiğimiz bu kavun tarlalarında yaptığımız incelemelerde, ürünün gayet iyi olduğunu gördük. Geçen yıl az bir alanda tohumdan ekim yaptırmıştık. Bu sene fideden ekim yaptırarak hasadı da 20-25 gün öne çektik. 50 dekarlık alandan yaklaşık 200-250 ton civarında bir üretim bekliyoruz. Böylelikle çiftçimizin cebine 150-200 bin lira arasında bir para girmesi sağlanacak dedi.
     Türkmen, Kavun Yetiştiriciliği Projesi için toplam 5 bin liralık kamu kaynağı harcandığını sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: Şahin Özmen / Ömer Sarı
     Yayıncı: İsmail İçer
<< Önceki Haber Sorgunda kavun hasadı başladı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER