Sorgunda madde bağımlısı çocuklar topluma kazandırılacak

Sorgunda madde bağımlısı çocuklar topluma kazandırılacak


YOZGAT (A.A) - Sorgun ilçesinde uçucu madde bağımlısı çocukların topluma kazandırılması için Kaymakam Levent Kılıç Başkanlığında toplantı düzenledi.
     Sorgun Kaymakamlığında gerçekleştirilen toplantıya, Kaymakam Levent Kılıçın yanı sıra Belediye Başkanı Ahmet Şimşek, Yozgat Halk Sağlığı Merkezi İl Müdürlüğünden Psikolog Fatih Han Atik, İlçe Emniyet Müdürü Adnan Afşar, İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Yazıcı ve diğer ilgililer katıldı.
     Kılıç toplantıda yaptığı konuşmada, madde bağımlısı çocuklardaki değersizlik hissinin ortadan kaldırılması ve belirli bir amaçlarının olması durumunda sorunun çözülebileceğine vurgu yaptı.
     Son zamanlarda sayıları artan uçucu madde bağımlısı çocukları topluma kazındırmak için çalışma başlattıklarını bildiren Kılıç, çocukları kötü ortama sürükleyen olumsuzlukların ortadan kaldırılması yönünde çalıştıklarını söyledi.
     İlçe Emniyet Müdürü Adnan Afşar da Sorgunda belirlenen 35 madde bağımlısı bulunduğunu, bu çocukların aileleriyle birlikte kaldığını belirtti.
     Belediye Başkanı Ahmet Şimşek ise pazartesi günleri yaptığı Halk Gününde bu çocukların kendisine gelerek bazı sorunlarını aktardığını ifade etti.
     Toplantıda getirilen önerilerin ardından, İlçe Emniyet Müdürlüğü, okul müdürlükleri ve mahalle muhtarlıkları aracılığıyla Madde Bağımlısı Çocuk ve Gençleri tespit edilmesi, tespit edilen madde bağımlısı çocuk ve gençlerin öncelikle fiziksel ihtiyaçlarının karşılanması kararlaştırıldı.
    
     Muhabir: Şahin Özmen / Özcan Güney
     Yayıncı: İsmail İçer
<< Önceki Haber Sorgunda madde bağımlısı çocuklar topluma kazandırılacak Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER