Sorgunda proje sergisi

Sorgunda proje sergisi


YOZGAT (A.A) - Yozgatın Sorgun ilçesinde, TÜBİTAK tarafından ortaokullar arasında düzenlenen proje yarışmasına katılacak çalışmaların yer aldığı sergi açıldı.
     Şehit Önder Muratoğlu Ortaokulundaki serginin açılışına, Kaymakam Levent Kılıç, Belediye Başkanvekili Memiş Yakın, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürü Hayrettin Şahin, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Ali Erol, öğretmen ve öğrenciler katıldı.
     Kaymakam Levent Kılıç, açılışta yaptığı konuşmada, TÜBİTAKın yarışmasına Sorgundan iki okulun katılacağını söyledi.
     Şehit Önder Muratoğlu Ortaokulunun da sergi için 42 proje hazırlandığını belirten Kılıç, şunları kaydetti:
     Bu projelerin 23ü matematik dalında, 19u ise fen bilimleri dalında. Hazırlanan projelerin hepside birbirinden güzel. Ancak Uyutmayan Şapka Projesi ile Yedek Tekerlek Ne İşe Yarar Projesi gerçekten çok dikkat çekici. Zaten Yedek Tekerlek Ne İşe Yarar Projesi önümüzdeki hafta Kayseride yapılacak olan bölge sergisine katılacak. Bu projede 5. tekerlek yokuş inerken devreye giriyor ve araçların daha az yakıt harcamasını sağlıyor. Uyutmayan Şapka ise uykusu gelen sürücülerin başları aşağıya düşer düşmez alarm vererek sürücüleri uyarıyor. Bu şekilde sürücülerin direksiyon başında uyumamaları sağlanıyor. Ben bütün öğrencilerimizi böyle güzel projeler ürettikleri için kutluyorum.
     Kaymakam Kılıç, daha sonra Uyutmayan Şapkayı giyerek deneme yaptı.
    
     Muhabir: Şahin Özmen / Özcan Güney
     Yayıncı: Orhan Canbulatel
<< Önceki Haber Sorgunda proje sergisi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER