Sosyal Güvenlik Haftası

Sosyal Güvenlik Haftası -Gümüşhane Sosyal Güvenlik Kurumu Müdürü Üzülmez: "Sosyal Güvenlik Kurumunun devlet kapısı olarak değil, vatandaş kapısı olarak görülmesini istiyoruz"


GÜMÜŞHANE (A.A) - Gümüşhane Sosyal Güvenlik Kurumu Müdürü Aytaç Üzülmez, "Sosyal Güvenlik Kurumunun devlet kapısı olarak değil, vatandaş kapısı olarak görülmesini istiyoruz" dedi.
     Üzülmez, 13 Mayısta başlayacak "Sosyal Güvenlik Haftası" dolayısıyla kurum binasında düzenlediği basın toplantısında, haftanın amacının kurumu ilkokul çağından başlayarak bütün bireylere tanıtmak ve anlatmak olduğunu söyledi.
     Kurumun, geçmiş yıllara oranla önemli bir aşama kaydettiğini ifade eden Üzülmez, "Vatandaşımız herhangi bir makama uğramadan aynı gün içerisinde bütün işlemlerinin halledileceğini bilsinler. Vatandaşlarımız istedikleri zaman bize gelsinler, istediği hizmetini alsınlar, memnuniyetlerini ve şikayetlerini de bize bildirsinler" dedi.
     Sosyal Güvenlik Kurumunun devlet kapısı değil, vatandaş kapısı olduğunu ifade eden Üzülmez, şunları söyledi:
     "Emeklilik bağlama gün sayısını Bağkurlularda 12-13, işçilerde ise 22-23 güne çektik. Maaş bağladığımız dosyaların yüzde 90ı 10 gün içerisinde tamamlanıyor. Kalan yüzde 10luk kısım diğer illerden beklediğimiz dosyaların geç gelmesi nedeniyle gecikme yaşıyor. Bu süre bizim ortalamamızı geri çekiyor. Normalde bize müracaat eden her emeklimizin maaşı o ay içerisinde bağlanıyor. Bu aşamaya kadar geldik. Yolluk ve rapor ödemelerini 2 gün içerisinde aktarıyoruz. Hizmet aşamasında Türkiyenin en iyi müdürlüklerinden biriyiz. Bütün vatandaşlarımızın işi imkanlar, kanun, tüzük ve yönetmelikler çerçevesinde en kısa zamanda çözüme kavuşturuluyor."
    
     Muhabir: İbrahim Özdemir
     Yayıncı: Murat Kaban
<< Önceki Haber Sosyal Güvenlik Haftası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER