Sosyal güvenlik haftası

Sosyal güvenlik haftası -Kırıkkalede sosyal güvenlik haftası kapsamında en yüksek prim ödeyen 13 iş yerine plaket verildi


KIRIKKALE (A.A) - Kırıkkale Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü, sosyal güvenlik haftası kapsamında en yüksek prim ödeyen 13 iş yerine plaket verdi.
     Kurum binasında düzenlenen törene Vali Ali Kolat, Sosyal Güvenlik İl Müdürü İlhan Nebioğlu, Türk Telekom İl Müdürü Hayrettin Öztaş ve işletmeciler katıldı.
     Törende konuşan Vali Kolat, sigorta ile ilgili devlet kurumlarının Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) çatısı altında birleşmesiyle ciddi bir yenilenme olduğunu belirterek, eskiden gerek sigorta gerekse BAĞ-KURun büyük oranda hazine desteği ile ayakta durduğunu söyledi.
     Kolat, sigortanın her çalışanın hakkı olduğunu, çalıştırılan kişilerin hak ve hukukunun verilmesi gerektiğini ifade etti.
     İl Müdürü Nebioğlu da, 2006 yılında Sosyal Sigortalar Kurumu, BAĞ-KUR ve Emekli Sandığının, Sosyal SGK adı altında birleştiğini anımsatarak, her yıl Mayıs ayının 3. haftasını sosyal güvenlik haftası olarak kutlandığını söyledi.
     Hafta kapsamında gençlere yönelik etkinliklerinin olduğunu belirten Nebioğlu, "Bugünkü törenimiz en anlamlısı. SGKnın faaliyetlerinin yürütülebilmesi için toplumun tamamına hizmet veriyoruz. İlimizde 13 işverenimizi plaket ile ödüllendiriyoruz. Çok teşekkür ederim. SGKnın kurulmasından sonra müşteri memnuniyetine yönelik çalışmalar yapmaya başladık" diye konuştu.
     Konuşmaların ardından 13 iş yerine plaket verildi.
    
     Muhabir: Fatih Gökmen
     Yayıncı: Abdullah Yıldız
<< Önceki Haber Sosyal güvenlik haftası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER