Spil Dağı Milli Parkındaki orman yangını

Spil Dağı Milli Parkındaki orman yangını -Manisa Valisi Daşöz: Yangınla ilgili soruşturma devam ediyor. Önümüzdeki hafta içerisinde netleşebilir


MANİSA (A.A) - Manisa Valisi Halil İbrahim Daşöz, Spil Dağı Milli Parkında çıkan yangın ile ilgili soruşturmanın devam ettiğini belirtti.
     Vali Daşöz, gazetecilere yaptığı açıklamada, geçtiğimiz günlerde çıkan yangında yaklaşık 72 hektarlık alanın zarar gördüğünü, sabotaj ihtimalinin araştırıldığını ifade etti.
     Daşöz, şöyle konuştu:
     Yangın ihmalden de olabiliyor. Siz olayı tespit edip çözebilirsiniz ama bir kasıt unsuru da olmayabiliyor. Yangınla ilgili soruşturma devam ediyor. Önümüzdeki hafta içerisinde netleşebilir. Önümüzdeki hafta içerisinde yanan bölgenin yeniden ağaçlandırılmasına ilişkin protokol yapacağız. Valiliğimiz, Milli Parklar Bölge Müdürlüğü ve Ağaçlandırma ve Orman Müdürlüğümüz ile müştereken çalışma yapacak. Öğrenciler aktif olarak bu işin içerisinde yer alacaklar. Onların her biri kendisini Tarzan gibi algılıyorlar. İnşallah o bölgede çalışmalara da en kısa sürede başlayacağız.
    
     Muhabir: Turgay Duyar
     Yayıncı: Ramazan Ercan
<< Önceki Haber Spil Dağı Milli Parkındaki orman yangını Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER