Spor muhabirinin saha dışına çıkarılmasına tepki

Spor muhabirinin saha dışına çıkarılmasına tepki -TSYGD Başkanı Takan: -"Gazeteci arkadaşımızın şık olmayan bir şekilde sahadan çıkarılmasını kınıyor ve İl Hakem Komitesinden özür bekliyoruz"


EDİRNE (A.A) - Edirnedeki gazeteci dernekleri, amatör futbol maçını görüntüleyen spor muhabirinin saha dışına çıkarılmasına tepki gösterdi.
     Trakya Spor Yazarları ve Gazetecileri Derneği (TSYGD) Başkanı Levent Takan, bir derneğin hizmet ofisinde düzenlenen basın toplantısında, günlük yayımlanan yerel Hudut gazetesi spor muhabiri Doğan Yürüklerin, 14 Nisan Pazar günü oynanan Serhat Edirne-Sarayspor maçında sahadan çıkarılmasını kınadıklarını belirtti.
     Basın mensuplarının, halka doğru bilgiyi ulaştırmak amacıyla canını dişine takarak çalıştığını ifade eden Takan, "İl Hakem Komitesinin talimatıyla maçları izleyerek kamuoyunu aydınlatma ve haber verme görevini ifa eden gazeteci arkadaşımızın rahatça görev yapabilmesi hakemler tarafından engellenmiştir. Gazeteci arkadaşımızın şık olmayan bir şekilde sahadan çıkarılmasını kınıyor ve İl Hakem Komitesinden özür bekliyoruz. Ayrıca gazetecilik mesleğini etik ve ahlak sınırları içerisinde yapan her arkadaşımıza yapılacak haksız, fevri ve kural dışı uygulamaya gazeteci dernekleri olarak karşı duracağız" diye konuştu.
     Toplantıya, Trakya Gazeteciler Derneği Genel Sekreteri Yavuz Göktaş, Edirne Gazeteciler Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Ercan Bitti, Balkan Gazeteciler Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Rahmi Cinokur, Güneydoğu Avrupa Gazeteciler Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Ümit Özel ve gazeteciler katıldı.
    
     Muhabir: Gökhan Balcı / Cihan Demirci
     Yayıncı: Erdal Turanlı
<< Önceki Haber Spor muhabirinin saha dışına çıkarılmasına tepki Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER