Sporda Şiddeti Önleme Yasası ve Medya

Sporda Şiddeti Önleme Yasası ve Medya Semineri -Ankara Spor Güvenlik Amiri Mehmet Ali Yurtsever: -Sadece güvenlik güçlerimizin tedbirleriyle spordaki şiddeti çözemeyiz


ANKARA (A.A) - Türkiye Spor Yazarları Derneği (TSYD) Ankara Şubesi tarafında Sporda Şiddet Önleme Yasası ve Medya konulu seminer düzenlendi.
     TSYD Ankara Şubesi konferans salonundaki seminere Ankara Spor Güvenlik Amiri Mehmet Ali Yurtsever ve TFF Hukuk Müşavirliğinde görevli avukat Hazer Akil konuşmacı olarak katıldı.
     Yurtsever, Sadece güvenlik güçlerimizin tedbirleriyle spordaki şiddeti çözemeyiz. Basın, taraftar dernekleri ve kulüp yöneticilerinin de üzerlerine düşen görevleri yerine getirmeleri gerekiyor dedi.
     Günümüzde sporun holiganizm ve şiddetle anılır duruma geldiğini vurgulayan Yurtsever, Medya kuruluşları spora sadece gelir amaçlı bakmaktadırlar. Televizyon kanallarında sporda şiddeti önlemeye yönelik kamu spotu bile yok. Para kazanma hırsından çok sporda şiddeti azaltmak için çalışmalılar diye konuştu.
     Yurtsever, Basının ve taraftar derneklerİnin bir araya gelerek seyircileri ve toplumu eğitmeleri gerekiyor. Ayrıca, Avrupada stadyumların içerisinde polis yoktur. Polis yerine özel güvenlik görevlileri maçta yer alıyor. Bizde de bu yöntem uygulanmalı. Polisimizi sokaklarda değerlendirirsek daha iyi olur dedi.
     Hazer Akil ise şike davası dışında yeni yasanın etkili bir şekilde uygulanamadığını savundu. Spor konusunda uzmanlaşmış savcılarla sporda şiddeti önleme konusunda daha verimli sonuçlar alınabileceğini dile getiren Akil, medyanın sadece kötü olayları gündeme getirmemesi gerektiğini sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: Halil İbrahim Avşar
     Yayıncı: Fatih Ferhat Sürmeli
<< Önceki Haber Sporda Şiddeti Önleme Yasası ve Medya Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER